Προσέφυγε στο CAS η Σίτι

Το CAS ανακοίνωσε πως η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίσημα προσφυγή σχετικά με την ευρωπαϊκή ποινή.

Οι “Πολίτες” τιμωρήθηκαν με διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA. Λόγος ήταν απόκρυψη εσόδων της ομάδας μέσω του μεγάλου χορηγού, της Etihad.

Στην ανακοίνωση, δεν καθορίζεται πόσο θα χρειαστεί για να εκδικαστεί η προσφυγή ενώ στη Σίτι πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του CAS ανέφερε: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) έχει καταθέσει την προσφυγή που ασκήθηκε  Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης του Δικαστικού Επιμελητηρίου του Οργανισμού Δημοσιονομικού Ελέγχου τηςUEFA (CFCB) της 14ης Φεβρουαρίου 2020, κατά την οποία η Μάντσεστερ Σίτι θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς UEFA για την αδειοδότηση των αθλητικών σωματείων και του Financial Fair Play και εγκρίθηκε με αποκλεισμό για τις επόμενες δύο σεζόν των διοργανώσεων της UEFA για τους οποίους ο σύλλογος θα προκριθεί και θα υποχρεωθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων €.»

«Σε γενικές γραμμές, οι διαδικασίες προσφυγών στο CAS περιλαμβάνουν την ανταλλαγή γραπτών καταθέσεων μεταξύ των μερών, ενώ συγκαλείται ομάδα διαιτητών του CAS. Μετά την επίσημη σύσταση της ειδικής ομάδας, εκδίδει διαδικαστικές οδηγίες, μεταξύ άλλων, όσον αφορά τη διεξαγωγή ακρόασης. Μετά την ακρόαση, η ειδική ομάδα συζητά και στη συνέχεια εκδίδει την απόφασή της με τη μορφή διαιτητικού βραβείου. Δεν είναι δυνατόν να επισημανθεί αυτή τη στιγμή πότε θα εκδοθεί οριστική απόφαση για το θέμα αυτό.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ