Πως ο κορονοϊός και η απουσία από την Ευρώπη κόστισαν οικονομικά στην Μίλαν

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο οικονομικός ισολογισμός της Μίλαν για τη σεζόν 2019-2020 εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Γενικού Συνέδριου που διεξήχθη την Τετάρτη, με ορισμένα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ οι οικονομικοί ιδιοκτήτες των ¨Ροσονέρι¨, Elliott Management, χρηματοδοτούσαν το σωματείο κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα. Οι πωλήσεις του κλαμπ υπέφεραν εκείνη την σεζόν οικονομικά, καθώς υπήρξε πτώση απο 228 εκατομμύρια ευρώ στα 172, κυρίως κατά την διάρκεια του κορονοϊού.
Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια πανδημία κόστισε στην ομάδα 41 εκατομμύρια των εσόδων (27 εκ. λιγότερο απο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 11 εκατομμύρια από τα έσοδα του σταδίου και 2 εκατομμύρια από τα έσοδα διαφημίσεων), μερικώς αντισταθμιστήκαν από 7 εκ. ευρώ (προερχόμενα τα 4 εκ. κυρίως, από την συμφωνία των παικτών για την μισθοδοσία τους.)

Το καλό για την Μίλαν είναι πως η χρηματική μείωση αποδίδει καρπούς καθώς οι παχυλοί μισθοί των παικτών έπεσαν από τα 185 εκατομμύρια ευρώ του προηγούμενου μπάτζετ, στα 161 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η ομάδα έχει υποφέρει οικονομικά χάνοντας 16 εκ. ευρώ, λόγω της απουσίας της απο τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα από το Γιουρόπα Λίγκ, κάτι το οποίο μπορεί να εξισορροπηθεί φέτος σε περίπτωση μιας καλής πορείας.

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*