Συνεχίζονται οι εγγραφές στον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Η Αθήνα μετράει αντίστροφα για να υποδεχθεί ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στα πλαίσια της διοργάνωσης του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Το μεγάλο γεγονός της άνοιξης στην ελληνική πρωτεύουσα διοργανώνεται με Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική, από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και ολοένα πλησιάζει η διοργάνωση στον στόχο της, να συγκεντρώσει 21.000 δρομείς στις γραμμές εκκίνησης για τους αγώνες της.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο ιδανικός αγώνας για όλους τους τακτικούς, αλλά και τους αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι και με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ. και 3χλμ. γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων ενός από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, της Αθήνας.

Παράλληλα με τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τους άλλους αγώνες δρόμου, θα διεξαχθεί και το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών του ΣΕΓΑΣ στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι οι πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της χώρας.

Οι εγγραφές λήγουν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την σχετική αίτηση online στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (athinahalfmarathon.gr).

Σε περίπτωση που τα όρια συμμετοχής ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα κλείνουν άμεσα.

Τα όρια συμμετοχής είναι: Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 7.000 δρομείς, Αγώνας Δρόμου 5χλμ.: 12.500 δρομείς και Αγώνας Δρόμου 3χλμ.: 4.500 δρομείς.

Για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας η εκκίνηση δίνεται στις 09:00 μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Για τον αγώνα 3χλμ. η εκκίνηση δίνεται στις 09:10 επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα (Κολωνάκι, κοντά στη ΛΑΕΔ). Οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αμαλίας.

Για τον αγώνα 5χλμ. η εκκίνηση δίνεται στις 11:45 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Όθωνος, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων. Οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Επίσης, στις 09:35 θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών και ΑμΕΑ επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της οδού Ριζάρη και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα λειτουργήσει και φέτος η ATHENS HALF MARATHON EXPO, η μεγάλη έκθεση αθλητισμού και τουρισμού η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.  Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ημέρες θα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης από όπου θα περάσουν οι 20.000 χιλιάδες και πλέον δρομείς που αναμένεται να εγγραφούν στους αγώνες της διοργάνωσης προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αθλητική αυτή έκθεση.

Το Πρόγραμμα της Διοργάνωσης

Πέμπτη 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

  • HELEXPO MAROUSSI – ATHENS Half Marathon EXPO &ΚέντροΕγγραφών

Ώρες Λειτουργίας 13.00 – 20.00

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

  • HELEXPO MAROUSSI – ATHENS Half Marathon EXPO &ΚέντροΕγγραφών

Ώρες Λειτουργίας 10.00 – 20.00

Κυριακή 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

  • Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ: 10.00πμ

  • Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)

09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ: 13.00μμ

 **Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφ. Αμαλίας.

Πηγή: segas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ