Σημαντικό οικονομικό όφελος έχουν οι Ρεντς για την πόλη τους

Σύμφωνα με την έκθεση της Sports Business Group της Deloitte, η Λίβερπουλ έχει σοβαρή επίδραση στην οικονομία της πόλης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2017-18 οι «ρεντς» έδωσαν στο «Μέρσεϊσαϊντ» 571,4 εκατ. ευρώ. (497εκ λίρες).

Η έκθεση, γνωστοποιεί τον οικονομικό αντίκτυπο των αγώνων και καθημερινών δραστηριοτήτων της Λίβερπουλ στην πόλη, και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολο της σεζόν.

Την προηγούμενη σεζόν η πόλη είχε γνωρίσει αντίκτυπο από την Λίβερπουλ, ύψους 454εκ λιρών και 575 εκ λιρών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δραστηριότητες του συλλόγου έχουν δημιουργήσει πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας που ισοδυναμούν με το 2,3% των θέσεων εργασίας στο Λίβερπουλ.

Την σεζόν 2017 – 18 βρέθηκαν στο «Άνφιλντ» πάνω από 1,5 εκ φίλαθλους και το το οικονομικό όφελος της πόλης ανέρχεται  σε 102.000.000 λίρες. Από αυτά, τα 42 εκατ.  αναφέρονται σε στέγαση, 28 εκατ. σε εστιατόρια, σε καφετέριες και μπαρ στην περιοχή, 15 εκατ. σε ταξιδιωτικά έξοδα, 12 εκατ. σε περιφερειακό εμπόριο και άλλα 5,4 εκατομμύρια λίρες σε είδη παντοπωλείου και άλλα είδη.

Επίσης η ίδια έκθεση αναφέρει πως το καλοκαίρι το γήπεδο της ιστορικής ομάδας, θα πραγματοποιηθούν  συναυλίες που θα δημιουργήσουν αντίκτυπο ύψους 4,1 εκατ. λιρών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ, Πίτερ Μουρ είπε:

«Είναι σημαντικό ο σύλλογός μας να έχει αντίκτυπο στην περιοχή μας όσον αφορά τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά. Είναι σαφές ότι πολλοί από τους επισκέπτες μας έρχονται στην Λίβερπουλ για το ποδόσφαιρο, αλλά επιστρέφουν στην ίδια την πόλη, και έτσι υπάρχει ένας συνεχής κύκλος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ