Σκέψεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν για Final 4 στο Champions League

Σκέψεις για την καθιέρωση Final 4 στο Champions League, κάνει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώθηκε με διεξαγωγή Final 8 (στην Πορτογαλία για το Champions League και στη Γερμανία για το Europa League), εξαιτίας της πανδημίας. Κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να συμβεί ξανά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στο τηλεοπτικό δίκτυο “Movistar”, ανέφερε πως έχει θέσει έναν χρονικό ορίζοντα 2024 για την πραγματοποίηση ενός Final-4 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, είπε: “Ένα Final Four στο Champions League, μία ποδοσφαιρική εβδομάδα, θα είναι σπουδαίο γεγονός. Πιστεύω ότι είναι επιλογή για τη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2024”.

“Το σημαντικό είναι να τελειώσει αυτή η πανδημία το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά ολόκληρη η οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, θα έχει σοβαρά προβλήματα.

Και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία πλήρης καταστροφή. Εμείς έχουμε ως πλάνο τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε 12 χώρες. Εάν όμως δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, μπορεί το τουρνουά να γίνει σε 11, 8, 5, ακόμα και σε μία μόνο χώρα”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*