Σούπερ Λιγκ: Το νέο φορμάτ της σεζόν 2024-25

Τέσσερις ομάδες στα πλέι οφ, και διεξαγωγή τριών μίνι πρωταθλημάτων μετά την κανονική περίοδο η Σούπερ Λιγκ 2024-25.

“Σφραγίστηκε” η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2024-25. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (26 αγωνιστικές), θα υπάρχουν πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 (για ανάδειξη πρωταθλητή και ευρωπαϊκά εισιτήρια), για τις θέσεις 5-8 (με τον 5ο να παίρνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο – με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5-8) και πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14 (με διπλούς αγώνες, σε αντίθεση με το σύστημα διεξαγωγής που ίσχυε ως τώρα).

Τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο η Ελλάδα θα έχει πέντε ευρωπαϊκά, που θα διανεμηθούν ως ακολούθως: Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι των πρωταθλητών. Ο δεύτερος θα ξεκινήσει επίσης από τον 2ο προκριματικό του Champions League, αλλά από το μονοπάτι μη πρωταθλητών. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ενώ η τρίτη και η τέταρτη ομάδα στην τελική κατάταξη θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, αμφότερες, από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Εάν ο Κυπελλούχος είναι εντός της πρώτης τετράδας, τότε θα βγαίνει στην Ευρώπη και ο 5ος, δηλαδή ο επικεφαλής του μίνι πρωταθλήματος των θέσεων 5-8.

Η κλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Η απόφαση:

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.

 

Ενώ ακολούθως έγινε το ΔΣ της Λίγκας, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι η σέντρα του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 17 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης των 14 ΠΑΕ-Μελών της Super League, οι οποίες συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο διεξήχθη σήμερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. (αντί της αρχικά ορισθείσας συνεδρίασης για αύριο 11/7/2004).

Ομόφωνα εγκρίθηκε το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024-25 θα ξεκινήσει 17 Αυγούστου.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα της Κλήρωσης του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 (κλειδάριθμοι και λοιπά συναφή θέματα), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η αναπλ. Πρόεδρος του Δ.Σ. για τον ορισμό των αγώνων(ημέρες και ώρες) των τριών (3) πρώτων αγωνιστικών ημερών της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25, οι οποίοι θα προκύψουν από την Κλήρωση στις 16/7/24.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Super League Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ