Σούπερ Λιγκ: Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν όλες οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, δεν είναι η τελική απόφαση, μιας και αυτή θα ληφθεί από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, τόνισε: «Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή».

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν δέκα ομάδες, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ και Λαμία. Επίσης υπέρ τάχθηκε και η ΕΠΟ δια του εκπροσώπου της.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, εξέφρασε αμφιβολίες. «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Αν κολλήσει έστω κι ένας τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Η κυβέρνηση που γνωρίζει έχει αποφανθεί ότι ομαδικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα απ αυτα που θα κερδίσουμε. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα ματς και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κανουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις»; Ενώ μαζί του συμφώνησαν οι εκπρόσωποι Παναιτωλικού (Φώτης Κωστούλας) και Πανιωνίου (Χρήστος Δάρας).

Σύμφωνος φάνηκε να είναι και ο ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση να λέει: «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο για να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν ξεπεραστεί αυτό, τότε να διακοπεί το πρωτάθλημα».

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, διαφώνησε: «Είναι εντολή της κυβέρνησης ότι μπορεί να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όπου έχει διακοπεί το πρωτάθλημα, διεκόπη με εντολή του πρωθυπουργού», ανέφερε.

O Hλίας Πουρσανίδης, εκπρόσωπος του ΟΦΗ, τόνισε: «Σε Γαλλία και Βέλγιο ουδείς οφείλει. Εδώ υπάρχουν ζητήματα. Γιατί να μου μειώσει χρήματα η Nova; Εμείς θέλουμε να παίξουμε. Για να μπει η ζωή μας σε μια σειρά».

Προς το τέλος της συνεδρίασης, πάντως, ο Μηνάς Λυσάνδρου έκανε έναν πρόχειρο υπολογισμό, χωρίς να θεωρούνται -όπως είπε- δεδομένες οι ημερομηνίες: «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις γύρω στις 18 Μαΐου και σε κάθε περίπτωση το αργότερο στις 25 Μαΐου. Όλα τα σενάρια τα επεξεργάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της Λίγκας σχετικά με ημερομηνίες. Ενδεικτικά ανέφερα ημερομηνίες».

Ταυτόχρονα, η απόφαση που λήφθηκε μετά από δύο ψηφοφορίες (και θα σταλεί στην ΕΠΟ ως εισήγηση), ήταν να καταργηθεί για φέτος η ποινή της αφαίρεσης 6 βαθμών και του προστίμου και να παραμείνει μόνο η ποινή του περιορισμού στις μεταγραφές.

Η πρώτη ψηφοφορία που έγινε ήταν για το αν θα καταργηθεί παντελώς η αφαίρεση 6 βαθμών ή αν οι 6 βαθμοί μειωθούν σε 3.

Το αποτέλεσμα ήταν 8-6 υπέρ της πρώτης πρότασης, την οποία υπερψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός. Υπέρ της αφαίρεσης 3 βαθμών ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος και ΟΦΗ. Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Η δεύτερη ψηφοφορία που έγινε ήταν για το αν θα ισχύσει ως έχει ο περιορισμός στις μεταγραφές ή αν θα υπάρξει ελάφρυνση και σε αυτό.

Το αποτέλεσμα ήταν 8-7 υπέρ της πρώτης πρότασης (με την ΕΠΟ αυτή τη φορά να παίρνει θέση). Οι 8 ήταν οι Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ και οι 7 που πρότειναν ελάφρυνση και σε στον περιορισμό τρων μεταγραφών ήταν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Πανιώνιος και Λαμία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ