Σπουδαίες διοργανώσεις ανέλαβε η Ομοσπονδία Τζούντο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο μπήκε πάλι στο προσκήνιο των μεγάλων διοργανώσεων. Καθώς  από την επόμενη χρονιά και έως το 2021, θα αποτελέσει την έδρα πολλών και σημαντικών διεθνών ραντεβού του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου τζούντο.

Στις 23 και 24 Μαρτιου του 2019 θα γίνει η αρχή στις κατηγορίες Κ21 και Κ18 θα γίνει στην Αθήνα στο «Iliadis Cup» (Junior European Judo Cup), το οποίο θα συνδυαστεί και με προπονητικό καμπ (25-28/3). Τον Οκτώβριο του 2019, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 (Cadet European Judo Cup). Το επίσημο καλαντάρι της EJU αναφέρει ως έδρα του τουρνουά την Ρόδο, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Το 2020 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, των Βετεράνων και το Kata, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Επίσης βρίσκεται στην διοργάνωση  του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης δήλωσε:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο κερδίζει το χαμένο έδαφος. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα φιλοξενήσει μερικές από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις που κοσμούν το καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο. Νιώθουμε τιμή που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται εκ νέου, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια, με την προσωρινή διοίκηση. Το ελληνικό τζούντο γνωρίζει πως να διοργανώνει εξαιρετικούς αγώνες. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Με την αμέριστη συμπαράσταση της αθλητικής ηγείας, ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε ένα στοίχημα που πριν δύο χρόνια έμοιαζε χαμένο. Το ελληνικό τζούντο είναι ζωντανό και η συγκεκριμένη διοίκηση της ομοσπονδίας τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ειδικά από τον πρόεδρό της, Σεργκέι Σολοβέιτσικ, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ