Στέφανος Ρεγκάκος: Από το Περιστέρι στη Λωζάνη!

Ο Στέφανος Ρεγκάκος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Kingsport.gr και στον Δημήτρη Μαγγανάρη.

Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου μιλάει για το νέο του ξεκίνημα στη Λωζάνη, για το πως προέκυψε η μεταγραφή του στην ελβετική ομάδα, καθώς η Περιστεριώτικη ομάδα δεν τον “έκανε” επαγγελματία ποδοσφαιριστή και τον είχε εκτός αγωνιστικών πλάνων!

Ακόμα, μας αποκαλύπτει για το αν σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο, για το τι του λείπει από την Ελλάδα και για τις διαφορές που έχει η Ελβετία (σε σχέση με την Ελλάδα) τόσο στον τρόπο ζωής, όσο και σε επίπεδο ποδοσφαίρου.

Περισσότερα στην συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Από το Περιστέρι στη Λωζάνη, Πως “προέκυψε” η μεταγραφή αυτή;

«Από το Περιστέρι στη Λωζάνη όντως… Είναι κάτι που δεν περίμενα, αλλά ήρθε! Λόγω θεμάτων με τον Ατρόμητο είχα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και προπονήσεων με το σύλλογο για μισή σεζόν περίπου! Τα Χριστούγεννα που άρχιζε η δεύτερη μεταγραφική περίοδος υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την ελβετική ομάδα και ήταν κάτι το οποίο με τράβηξε και εμένα σε αυτούς! Δοκιμάστηκα για δυο -τρεις μέρες και αποφασίστηκε η παραμονή μου».

Βλέπεις την μεταγραφή αυτή ως “απάντηση” στον Ατρόμητo, καθώς δεν είχες υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο;

«Όχι δεν την βλέπω ως μια απάντηση στον Ατρόμητο! Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που απασχολεί το μεγαλύτερο πληθυσμό των ανθρώπων παγκοσμίως. Έτσι λοιπόν είναι αυτονόητο να μην “κάνουμε” σε όλους! Όπως ήταν ο Ατρόμητος έτσι μπορεί να ήταν και η Λωζάνη! Παρολαυτά το βλέπω ως μια απάντηση στον εαυτό μου, ένα κίνητρο, ένα σημάδι για να συνεχίζω!».

Ισχύει ότι σκεφτόσουν να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Όταν είσαι για μισή σεζόν σε αυτή την ηλικία εκτός, πολλά έρχονται στο μυαλό σου! Είσαι μικρός και σε παίρνει από κάτω, σκέφτεσαι διαφορά και απογοητεύεσαι εύκολα. Στην Ελλάδα είχα περάσει και σε μια σχολή, όποτε είχα και πράγματα παραμελημένα, λόγω του ποδοσφαίρου! Έτσι, σίγουρα μεταξύ σοβαρού και αστείου στους δικούς μου ανθρώπους το είχα αναφέρει, αλλά μέσα μου πάντα ήξερα πως δεν μπορώ να ζω χωρίς το ποδόσφαιρο! Είναι η τρέλα που έχεις, μόνο αν το έχεις ζήσει!»

Είχες προτάσεις ή είχες δοκιμαστεί σε άλλες ομάδες, είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό;

«Είχα δοκιμαστεί το καλοκαίρι στην Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία και επίσης το χειμώνα πάλι σε μια ομάδα Γερμανίας. Παρολαυτά ήταν πολλοί οι παράγοντες που δεν βοηθούσαν να γίνει η μεταγραφή μου! Δεν ήταν ξεκάθαρα τα θέματα με τον Ατρόμητο , θα μπορούσα να πάω μόνο Χριστούγεννα κλπ . Από Ελλάδα υπήρχαν ομάδες που με ήξεραν σαν παίκτη και που είχαν εκφράσει στον εκπρόσωπο μου το ενδιαφέρον τους, αλλά όπως είπα πέρασε αρκετός καιρός για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Ατρόμητο και όταν αυτό έγινε, ήρθε η Λωζάνη!»

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

«Στόχος μου είναι να βρω τον εαυτό μου, να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος θα μπορούσα να γίνω και να δείξω εδώ πέρα, όσα μπορώ να κάνω! Να καθιερωθώ πρώτα στην Λωζάνη, μετά να δείξω πως μπορώ να κάνω πράγματα και μετά γιατί όχι, να κυνηγήσω το όνειρο μου και άλλου πέρα από την Ελβετία!»

Η Λωζάνη δίνει “μάχη” για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Τι πιστεύεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Στην Ελβετία το πρωτάθλημα είναι αρκετά διαφορετικό! Παίζεις με την κάθε ομάδα 4 ματς συνολικά μέσα στη σεζόν! Όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, ξεχωρίζουν με διαφορά η Βασιλεία για  παράδειγμα και άλλες μια -δυο ομάδες. Μετά από αυτές όμως, όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά τόσο σε ποιότητα, όσο και βαθμολογικά. Κάθε ματς πλέον είναι ντέρμπι, αλλά θεωρώ πως η Λωζάνη έχει και τους παίκτες και την υποδομή, ώστε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία».

Έχεις εγκλιματιστεί στη νέα σου ομάδα;

«Ακόμα είναι νωρίς θεωρώ, για να πω πως έχω εγκλιματιστεί! Προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο ξανά σιγά σιγά, ακούω τους προπονητές μου, προσπαθώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στα δεδομένα εδώ και απλά θέλω σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση να είμαι καλύτερος από αυτό που ήμουν στη προηγούμενη. Είναι αρκετά δύσκολο μετά από τόση αποχή να είσαι ο ίδιος παίκτης, αλλά σίγουρα πιστεύω πως εδώ θα γίνω καλύτερος από αυτό που ήμουν με την ανάλογη δουλειά».

Τι διαφορές υπάρχουν στην Ελβετία σε σχέση με την Ελλάδα; Τόσο σε επίπεδο ακαδημιών, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Εδώ γενικά υπάρχουν αρκετές διάφορες παντού! Σε σχέση με τις ακαδημίες εδώ (Ελβετία), αγωνίζεσαι από μικρή ηλικία με ένα πλάνο βασισμένο, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα σου να είσαι έτοιμος για την πρώτη ομάδα! Οι μικροί παίζουν ίδια συστήματα με τις πρώτες ομάδες συνήθως και δουλεύουν στον ίδιο άξονα! Επίσης, εδώ η δεύτερη ομάδα αγωνίζεται σε πρωτάθλημα κατηγορίας, παίζουν με άντρες και μπορείς να παραμείνεις -να πέσεις- να ανέβεις κατηγορία, άρα η πίεση είναι αλλιώς! Σχετικά με το επαγγελματικό επίπεδο από τα λίγα που έχω προλάβει να δω, θεωρώ πως η Ελβετία είναι ένα βήμα, ώστε αν αξίζεις, να φύγεις για το κάτι παραπάνω! Οι ομάδες αγωνίζονται με μικρούς κυρίως παίκτες και έχουν πάνω κάτω, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση την ίδια ποιότητα! Δεν είναι τόσο τεχνικό το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά είναι πολύ γρήγορο και απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση! Τα πάντα τα κανείς γρήγορα εδώ, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς πολύ! Πρέπει να ενεργείς άμεσα! Αυτή είναι μια διαφορά που κάνει “μπαμ” πιστεύω!»

Έχεις συνηθίσει στον νέο τρόπο ζωής; Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα σου;

«Τώρα μετά από τρεις μήνες περίπου, θεωρώ πως έχω συνηθίσει κάπως! Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη καθημερινότητα μου, καθώς τώρα μένω μόνος μου, φροντίζω εγώ για το φαγητό μου, για τα ρούχα μου πχ Ζω μόνος μου και πρέπει να φροντίζω να παρέχω στον εαυτό μου, όσα χρειάζεται!  Έτσι λοιπόν πράγματα που είχα δεδομένα πριν  -καθώς ζούσα με τους γονείς μου- όπως το ότι έβρισκα τα ρούχα μου καθαρά, τώρα δεν τα έχω! Πρέπει να μαγειρεύω και να κάνω τα πάντα μόνος μου πλέον! Επίσης, λόγω των πιο έντονων προπονήσεων και αγώνων χρειάζομαι πιο πολύ ξεκούραση μέσα στη μέρα μου, είναι κάτι που το νιώθω!»

Σου λείπει η Ελλάδα; Τι έχεις επιθυμήσει;

«Η Ελλάδα είναι κάτι που πιστεύω σε όσους δεν ζουν εκεί, τους λείπει καθημερινά παρά πολύ! Έτσι και σε εμένα! Είναι το σπίτι μου, είναι η πατρίδα μου! Δεν θα την άλλαζα με καμία χώρα στο κόσμο! Έχω επιθυμήσει πολλά πράγματα να σου πω την αλήθεια (γέλια). Κλασικά ένα σουβλάκι την ημέρα που θα μπορώ να φάω ότι θέλω, η θάλασσα είναι κάτι που μου λείπει, γιατί έμενα και παραλιακά στην Ελλάδα, ο κόσμος (της Ελλάδας) που είναι έξω καρδιά, ο ήλιος που έχουμε… Είναι πολλά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για να είμαι ειλικρινής!»

Έχεις χριστεί διεθνής με την εθνική νέων. Τι σημαίνει η εθνική για σένα και αν περιμένεις κλήση σου από την εθνική Ελπίδων.

«Η εθνική ομάδα είναι κάτι που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται από όταν μαθαίνει να κάνει κοντρόλ, θεωρώ! Για εμένα είναι η κορύφωση των επιθυμιών μου, σχετικά με το ποδόσφαιρο, η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου και ότι πιο έντονο έχω ζήσει! Για εμένα η Εθνική ξεπερνάει κάθε ομάδα. Αν με ρώταγες εθνική ομάδα ή Ρεάλ ,θα διάλεγα την Εθνική! Είναι απίστευτο συναίσθημα και μάλιστα πρόσφατα χάρηκα πολύ που είδα δυο φίλους μου και πρώην συμπαίκτες μου στις μικρές εθνικές να βρίσκονται στους άντρες και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια (Μανθάτη- Ανδρούτσο)! Μέσα από τις εμφανίσεις μου εδώ και την απόδοση μου ανάλογα, θα περιμένω την κλήση μου με ανυπομονησία. Εύχομαι να έρθει και αν αυτό γίνει, θα είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ