Super League: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ

Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ και απέκτησε προβάδισμα για τη 2η θέση

O Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Δύο τέρματα σημείωσε ο Ουνάχι, ενώ ο Σφιντέρσκι σημείωσε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ για τον ΠΑΟΚ μείωσε στο 78’ ο Κωνσταντέλιας.

Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Παίρνοντας παράλληλα το πάνω-χέρι σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τον “δικέφαλο του Βορρά”, ακόμη και σε περίπτωση ήττας στον αγώνα της Τούμπας για την 4η αγωνιστική.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα απ’ τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 6ο λεπτό «πάτησε» για πρώτη φορά στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από ωραία συνεργασία των Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς, όμως ο Βιετέσκα έδιωξε την τελευταία στιγμή το γύρισμα προς τον Σφιντέρσκι, ενώ στη συνέχεια το τελείωμα του Τζούριτσιτς πέρασε πολύ άουτ.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο ψάχνοντας με πίεση ψηλά τα κενά ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ, που επιχειρούσε να επιτεθεί μόνο μέσα από αντεπιθέσεις. Στο 33’ ο Βιετέσκα έκανε λάθος ψηλά, ο Σφιντέρσκι έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Τζούριτσιτς, ο οποίος του την επέστρεψε με τον Πολωνό να πατάει στην περιοχή και να γυρίζει προς τον αμαρκάριστο Ουναΐ που έκανε το 1-0.

Στο 39’ το απευθείας φάουλ του Μλαντένοβιτς από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι, ενώ στο 42’ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 ξανά με τον Ουναΐ. Από διώξιμο της μπάλας απ’ την περιοχή του Παναθηναϊκού (όπου είχαν ανέβει όλοι οι φιλοξενούμενοι για ένα φάουλ), ο Σιώπης κουβάλησε για μισό γήπεδο την μπάλα και την «έσπασε» στον Ουναΐ. Εκείνος απέφυγε τον Ζίβκοβιτς, πάτησε περιοχή και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στο στήθος του Βιετέσκα και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Σε μία τρομερή συνεργασία των Ουναΐ και Βαγιαννίδη που έφερε ένα τρομερό «τακουνάκι» του Μαροκινού, ο δεξιός μπακ των «πράσινων» έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά έκανε το 3-0, χωρίς να πανηγυρίσει στο πρώτο παιχνίδι του ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του.

Έχοντας πια τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ο Παναθηναϊκός επέβαλλε το δικό του παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και στο 77’ άγγιξε και τέταρτο γκολ, όμως ο Κοτάρσκι αντέδρασε πολύ καλά κι απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 78’ ο Σιώπης έκανε κάκιστο υπολογισμό της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Τάισον έκλεψε, έφυγε στην κόντρα κι «έσπασε» την μπάλα προς τον Κωνσταντέλια που μείωσε σε σε 3-1 παρά την προσπάθεια του Ουναΐ να διώξει. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέφτοντας με δύναμη στο δοκάρι, αλλά πολύ γρήγορα σηκώθηκε μέσα σε χειροκροτήματα απ’ την εξέδρα.

Στο 81’ ο Ντραγκόφσκι ανταποκρίθηκε πολύ καλά προλαβαίνοντας το «τσίμπημα» της μπάλας απ’ τον Τάισον, ενώ στο 90’+1’ ο Λημνιος πλάσαρε λίγο άουτ έπειτα από χαμηλή σέντρα του Τετέ. Στο 90’+4’ ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε το σουτ του Μιχαηλίδη μέσα απ’ την περιοχή στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Κίτρινες: 14’ Πελίστρι, 21’ Μλαντένοβιτς – 21’ Τσάλοφ, 28΄Πέλκας, 83’ Σβαμπ, 87’ Σαμάτα, 90’+4’ Ονζντοεφ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης (88’ Αράο), Μαξίμοβιτς, Ουναΐ (89’ Λημνιός), Πελίστρι (67’ Τετέ), Τζούριτσιτς (80’ Τσέριν), Σφιντέρσκι (67’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (57’ Ότο), Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (75’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (75 Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Πέλκας (46’ Τάισον), Τσάλοφ (46’ Σαμάτα).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ