Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και έριξε από την κορυφή τον ΠΑΟΚ
Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, στο μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League
Τα γκολ των Πάντοβιτς και Γεντβάι έβαλαν μπροστά με δύο γκολ τους «πράσινους» με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 61’ με τον Κωνσταντέλια.
Ο Κωνσταντέλιας αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο «πιάνοντας» τον οπίσθιο μηριαίο μυ του κι εφόσον επιβεβαιωθεί πιθανή θλάση, θα «χάσει» τα δύο παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας με την Σκωτία και τη Λευκορωσία στο επερχόμενο «παράθυρο» των εθνικών ομάδων.
Ο αγώνας:
Στο 12’ ο Σιώπης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς από το κέντρο του γηπέδου, καθώς από απομάκρυνση ο Έλληνας χαφ παραλίγο να σκοράρει, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να πηγαίνει μόλις άουτ!
Στο 20’ ο Κυριακόπουλος από τα αριστερά, έκανε μία δυνατή χαμηλή σέντρα που πέρασε απ’ όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων κι ο Πάντοβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Στο 27’ από κλέψιμο ψηλά, ο Τετέ κουβάλησε την μπάλα και πλάσαρε απ’ το όριο της περιοχής, με τον Τσιφτσή να αποκρούει.
Στο 31’ ο Γεντβάι έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μεϊτέ και να φεύγει στη γωνία του Τσιφτσή για το 2-0.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56’ η σέντρα-σουτ του Γεντβάι πέρασε άουτ.
Στο 61’ ο Κωνσταντέλιας με ντρίμπλα στον Γεντβάι κι εκτέλεση με το δεξί έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Λαφόν, μειώνοντας σε 2-1.
Στο 69’ από άλλη μία ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ ο Τάισον έκανε μία δυνατή σέντρα-σουτ που πέρασε παράλληλα με την εστία.
Στο 75’ ο Κωνσταντέλιας αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο «πιάνοντας» τον οπίσθιο μηριαίο μυ του κι εφόσον επιβεβαιωθεί πιθανή θλάση, θα «χάσει» τα δύο παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας με την Σκωτία και τη Λευκορωσία στο επερχόμενο «παράθυρο» των εθνικών ομάδων.
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε αρκετά, η άμυνα του Παναθηναϊκού κράτησε ως το τέλος το προβάδισμα στο σκορ.
Κίτρινες: 4’ Τζούριτσιτς, 72’ Σιώπης, 90’+2΄ Μλαντένοβιτς, 90’+2’ Τσέριν – 46’ Γιακουμάκης, 72’ Τάισον, 90΄+2’ Μπιάνκο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος (50’ λ.τρ. Κυριακόπουλος), Τσιριβέγια, Σιώπης (74’ Τσέριν), Ζαρουρί, Τετέ (74’ Μπακασέτας), Τζούριτσιτς (85’ Πελίστρι), Πάντοβιτς (85’ Μαντσίνι).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Λόβρεν, Κετζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (59’ Μπιάνκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75’ λ.τρ. Ιβάνουσετς), Ντεσπόντοφ (59’ Τάισον), Γιακουμάκης (68’ Τσάλοφ).