Συνάντηση ελληνικού κλιμακίου με FIFA-UEFA, εκτός ο Αυγενάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην ομιλία του πως θα συναντηθεί με FIFA και UEFA, με σκοπό να συνταχθεί μνημόνιο, για την “ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αρχές της επόμενης εβδομάδας ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA (Νιόν), όπου θα συμμετέχει και η FIFA. Ακολούθως ο Τζάνι Ινφαντίνο θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη παρουσιάσει το πλάνο του σε FIFA και UEFA και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του. Την ίδια ώρα, έκπληξη προκαλεί ότι εκτός από αυτές τις σημαντικές συναντήσεις μένει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει στη Βουλή: “Η Κυβέρνηση θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει η λέξη. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση. Στοιχεία που πρέπει να εισαχθούν κι εδώ από την Παγκόσμια εμπειρία. Θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του πρωταθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν στην προσπάθεια κάθαρσης, θα υποστούν απώλειες εσόδων. Και θα αναλάβουν το βάρος του αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες.

Ξένοι διαιτητές, VAR, είναι εργαλεία που στηρίξαμε. Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Θα έχουμε να πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όταν διακυβεύεται η κοινωνική ειρήνη και η κοινωνική συνοχή”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ