Βαγγέλης Μάντζαρης στο Kingsport.gr: «Διαφορετικό και ωραίο να μεταδίδεις τις γνώσεις και την εμπειρία σου στα νέα παιδιά»

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Δημήτρη Μαγγανάρη.

Στα πλαίσια του πρώτου camp του PBA (Peristeri Basketball Academy) που διοργανώνουν τα αδέρφια Αντώνης και Βαγγέλης Μάντζαρης, που έλαβε μέρος στο Περιστέρι, οι δύο καλαθοσφαιριστές προπόνησαν και έδωσαν τις συμβουλές τους σε αρκετά νέα παιδιά που γέμισαν το κλειστό του Μαζαράκη, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα δώσουν εκ νέου ραντεβού του χρόνου!

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μας μίλησε για το δικό τους εγχείρημα, το έργο και την δουλειά που κάνουν όλη την χρονιά στο PBA, για την εμπειρία που αποκόμισαν τόσο τα νέα παιδιά, όσο και οι ίδιοι και για τους στόχους και το μέλλον της ακαδημίας.

Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε ακόμα στον νέο του ρόλο ως προπονητής, για το πώς είναι να συνεργάζεται με τον …αυστηρό αδερφό του Αντώνη Μάντζαρη και μας μίλησε για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, για την νέα Ευρωλίγκα, αλλά και για την Α2 εθνική που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά οι Πειραιώτες.

 

***Διαβάστε την συνέντευξη του αδερφού του Αντώνη Μάντζαρη για την ακαδημία του PBA, την συνεργασία με τον Βαγγέλη και για το μέλλον του στο Ψυχικό και στον Έσπερο Καλλιθέας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο Kingsport.gr:

Για το πρώτο camp και η δουλειά που γίνεται: «Καταρχήν είναι το πρώτο camp που κάνουμε σαν PBA, η ακαδημία μας ξεκίνησε τον Οκτώβρη, εγώ, ο αδερφός μου ο Αντώνης και ο Μάκης ο Αντωνάτος οι τρεις μας. Ξεκινήσαμε με πολύ λίγα παιδιά 20-30 παιδιά, τώρα έχουμε την ευχαρίστηση στο τέλος της χρονιάς να έχουμε φτάσει τα 120 και ανεβαίνουμε, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Για πρώτη χρονιά παρόλο που μαθαίναμε, γιατί είμαστε καινούργιοι στον χώρο αυτόν σαν προπονητές σε παιδιά. Έχουμε μάθει πολλά πράγματα που είναι σημαντικό και η δουλειά που κάνουμε στα παιδιά, την βγάζουν στο γήπεδο και αυτό πάει να πει ότι βγάζουμε κάτι καλό, γιατί βλέπουμε την βελτίωση που έχουν τα παιδιά, από τότε που ξεκινήσανε μαζί μας στην αρχή».

Για τα παιδιά που πήραν μέρος: «Όταν κάναμε το camp, λέγαμε να το κάνουμε μία εβδομάδα και αν πάει καλά θα το κάναμε και δεύτερη. Παρόλο που αγχωθήκαμε λίγο στην αρχή, καταφέραμε και μαζέψαμε κάπου στα 60 παιδιά που είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός για αυτά τα camp. 60 παιδιά με 40 βαθμούς Κελσίου που έχει καθημερινά, έρχονται και γυμνάζονται (κάθε μέρα) 5 ώρες και δεν λείπει κανένα. Πέρα από την πρώτα εβδομάδα, έγινε και δεύτερη, όπου ήρθαν άλλα διαφορετικά παιδιά (60 την μία εβδομάδα + 60 την άλλη)».

Για την εμπειρία του camp: «Τώρα 5 μέρες έχεις την δυνατότητα να βελτιώσεις αρκετά πράγματα μέσα από τα camp, να κάνεις πιο εντατικά κάποιες προπονήσεις. Επειδή τα έχω ζήσει και εγώ αυτά από όταν ήμουν μικρός στο Περιστέρι, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία το camp, γιατί μαθαίνεις, παίρνεις ιδέες και έρχονται πολλοί παίκτες να σου μιλήσουν όπως ήρθαν εδώ πέρα από την ομάδα μου ο Αγραβάνης, ο Μπόγρης, ο Σπανούλης, επίσης ήρθαν ο Λαρεντζάκης, ο Μαυροειδής, ήρθε ο κος Τσουβέλας επίσης. Γενικά περάσανε πολύ ωραία τα παιδιά, μάθανε από αυτούς τους ανθρώπους αρκετά πράγματα. Έχουμε εδώ πέρα κάποια παιδιά, τα οποία είναι προπονητές και κάνουν τρομερή δουλειά που έχουν όρεξη και θέληση. Και κακά τα ψέματα, όταν είσαι μέσα Ιουλίου και οι άλλοι είναι στις παραλίες και εσύ κάθεσαι εδώ πέρα και δουλεύεις και κάνεις προπόνηση, είναι πολύ σημαντικό πιστεύω για τα παιδιά, να βελτιωθούν και να πάνε πιο ψηλά».

Για την συνεργασία με τον αδερφό σου, Αντώνη: «Εγώ είχα τη ευλογία από όταν ήμουν 16 χρονών, στο Περιστέρι, ήταν β’ εθνική τότε, ήταν αρχηγός ο Αντώνης. Μεγαλώσαμε μαζί, παίξαμε μαζί, ήμασταν εκεί 5 χρόνια μέχρι να πάω στον Ολυμπιακό, οπότε είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τώρα βέβαια είναι άλλο το πόστο εδώ, δεν είμαστε παίκτες, είμαστε προπονητές, είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και το θέμα είναι ότι επειδή είμαστε νέοι, το ζούμε αυτό ακόμη, γιατί δεν έχουμε σταματήσει το μπάσκετ, παίζουμε και οι δύο ακόμη, το γουστάρουμε πάρα πολύ αυτό να κάνουμε προπόνηση σε παιδιά, γιατί  είναι πάρα πολύ διαφορετικό, από αυτό που έχουμε συνηθίσει έως τώρα, να μεταδίδεις την εμπειρία και την γνώση σου, που έχεις στα παιδιά αυτά».

Για το ότι ο Αντώνης είναι ήδη προπονητής και παίκτης: «Ο Αντώνης είναι και προπονητής στον Έσπερο Καλλιθέας και παίκτης στην Α2 στο Ψυχικό, πώς τα προλαβαίνει; Ένας θεός ξέρει! Του τα λέω και εγώ να σου πω την αλήθεια».

Για το πως ένιωσε από τον ρόλο του προπονητή: «Είναι ωραία εμπειρία να σου πω την αλήθεια. Δεν ξέρω πως θα ήμουν σε άντρες, γιατί είμαι ακόμη μικρός θεωρώ, αλλά για να κάνω προπόνηση σε παιδιά, μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί έχουν όρεξη, γουστάρουνε και βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτά τα παιδιά, από όταν και εσύ ήσουν στην ηλικία τους, πόσο όρεξη είχες και σου άρεσε. Που μπορεί να μην έχεις, όπως τότε το μπάσκετ, αλλά μόνο την διάθεση που έδειχνες, δίνει όρεξη στον προπονητή, για να ασχοληθεί με αυτά τα παιδιά».

Για το ποιος από τους δύο είναι πιο αυστηρός: «Ο Αντώνης, επειδή εγώ ακόμη δεν έχω περάσει στο προπονητικό. Ο Αντώνης είναι προπονητής εν ενεργεία, εγώ είμαι πιο πολύ φίλος, παρά αυστηρός προπονητής. Ο Αντώνης όποτε πρέπει φωνάζει, είναι ωραίος! Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για το αν στην ακαδημία είναι κυρίως Περιστεριωτόπουλα: «Ναι, έτσι ξεκινήσαμε, εδώ μεγαλώσαμε. Είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας για την πόλη μας, να δώσουμε κάτι. Βοηθάμε κιόλας όποια παιδιά δεν έχουν χρήματα και δεν μπορούν να συνεισφέρουν, τα έχουμε δωρεάν. Η τιμή που έχουμε στην ακαδημία είναι πολύ προσιτή. Ξεκινήσαμε με τα παιδιά, τοπικά τα δικά μας, αλλά σιγά σιγά έχουμε «ανοιχτεί», πολλά παιδιά έρχονται από τα Πατήσια, Πειραιά και από αλλού. Γενικά πιστεύω πως έχουμε κάνει μια πολύ καλή δουλειά και αυτό ακούγεται και για αυτό είναι ο λόγος που ανεβαίνει ο αριθμός των παιδιών σε καθημερινή βάση».

Για το μέλλον ο στόχος του PBA: «Του χρόνου θα το κοιτάξουμε καλύτερα, να το οργανώσουμε ακόμα πιο καλά και αυτό που κοιτάμε τώρα εμείς (του χρόνου)  να ξεκινήσουμε ανταγωνιστικά με τα τμήματα μας, να γινόμαστε καλύτεροι και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Περιμένω τώρα και την βοήθεια του Δήμου που πιστεύω θα μας βοηθήσει να βρούμε ώρες σε ένα κλειστό, γιατί κακά τα ψέματα, τα παιδιά έχουν μάθει τώρα να κάνουν σε ένα κλειστό γήπεδο. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε κλειστό, είχαμε μόνο ανοικτό, που το διαμορφώσαμε κατάλληλα και έγινε ένα πολύ ωραίο γήπεδο μπάσκετ γειτονιάς, αλλά θα χρειαστούμε και ένα κλειστό για να μπορέσουμε να παίζουμε αγώνες, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν μπορείς να κάνεις κάθε μέρα. Ο δήμαρχος, κος Παχατουρίδης και ο κος Μπέτσης μας διαβεβαίωσαν ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό το πράγμα. Εδώ στο Περιστέρι έχουμε 5 γήπεδα κλειστά, πιστεύω ότι αν υπάρχει καλή θέληση, που υπάρχει από ότι φαίνεται από τον Δήμο, θα βοηθηθούμε όλοι και θα βρούμε μία λύση».

Για τον Ολυμπιακό και αν παραμείνει: «Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, οπότε λογικά θα μείνω στην ομάδα. Πολλά ακούγονται κλπ, αλλά εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι έχω συμβόλαιο και θα μείνω. Από εκεί και πέρα ελπίζω η χρονιά να είναι καλή του χρόνου, να έχουμε υγεία πάνω από όλα και να τελειώσουμε στο γήπεδο! Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τελειώνεις τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις έξω από το γήπεδο, είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή που έχει μάθει να αγωνίζεται μέσα (στο γήπεδο), να χάνει και να κερδίζει μέσα στο γήπεδο, όχι στα δικαστήρια ή σε αποφάσεις».

Για τα νέα δεδομένα και την Α2: «Σίγουρα δεν είναι η ομάδα που θα αντιπροσωπεύει στην Ευρωλίγκα, δεν θα είναι και η ίδια στην Α2. Θα γίνει κάτι διαφορετικό. Η ομάδα μας έχει κάποια πιστεύω, τα οποία μας είχε πει και η διοίκηση ότι θα τα ακολουθήσουμε πιστά μέχρι τέλος, όπου και να φτάσει, έστω και αν αυτό είναι στην Α2. Εμείς τους έχουμε πει ότι τους στηρίζουμε και ότι θα είμαστε μαζί μέχρι τέλος, οπότε οι εξελίξεις όποιες είναι να έρθουν, θα έρθουν. Η ομάδα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και είμαστε αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι τέλος, όπως τα έχουμε πει.

Για την Ευρωλίγκα και το επίπεδο των ομάδων: « Από εκεί και πέρα η Ευρωλίγκα θα είναι φουλ ανταγωνιστική, όλες οι ομάδες έχουν ανέβει επίπεδο, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι έχουν ανέβει 2-3 επίπεδα παραπάνω. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και ελπίζω να έχουμε μία ακόμη καλύτερη χρονιά, σε σχέση με πέρυσι, γιατί την αξίζουμε πραγματικά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ