Α1 ανδρών: Νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο

Το μεσημέρι του Σαββάτου εξελίχθηκε σε θρίλερ στη Λήμνο, με τον Ήφαιστο να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δέκατα, με ήρωα τον Τζέρι Σμιθ που με ένα κόψιμό του χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με 80-79.

Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε στη Χαλκίδα πλέι μέικερ, αλλά… κανένα πρόβλημα. Είχε Γιόνας Ματσιούλις βγαλμένο από τα καλύτερά του στην Ευρωλίγκα, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, είχε χαρακτήρα και νίκησε εύκολα με 78-67 την Κύμη, η οποία πριν από μερικές εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο είχε βγάλει το λάδι του Ολυμπιακού. Επέστρεψε ο Σάκοτα στην ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς τους Ράταν Μέις, Ξανθόπουλο και Καββαδά, ενώ λαχτάρησε με τον Σαντ Ρος, όταν αυτός έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Τελικά, όμως, δεν είχε τίποτα.

Το Λαύριο νίκησε 74-70 τον Κολοσσό σ’ ένα συγκλονιστικό. Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη -ο οποίος έκανε χειρουργική επέμβαση μεσοβδόμαδα και την ομάδα κοουτσάρισε ο Σάκης Παραλίκας- ανέβηκε στο 3-3, την ώρα που οι Ροδίτες έχουν πανηγυρίσει μόλις μία νίκη μέχρι τώρα.

Καταφέρνοντας να έχει αρκετά πολύ καλά διαστήματα, όπου φάνηκε η δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Βασίλης Φραγκιάς, ο Πανιώνιος κέρδισε με 88-72 το Ρέθυμνο, παίρνοντας όχι μόνο μια «βαθιά» ανάσα στη βαθμολογία της Basket League, αλλά «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο στη «δίνη» του υποβιβασμού τους Κρητικούς, έστω κι αν είναι νωρίς, με τους «κυανέρυθρους» να ανταποκρίνονται στη μεγάλη τους πρόκληση και να παίρνει και μια σημαντική διαφορά.

Ο Προμηθέας έχει βρει πια το ρυθμό του και πήρε στο ρελαντί νίκη στον Χολαργό με 69-57 πανηγυρίζοντας για τρίτη φορά σε τέσσερα συενχόμενα εκτός έδρας ματς για δύο διοργανώσεις, σε Στρασβούργο, Ρέθυμνο, Κλαϊπέντα και Χολαργό. Εμφανείς οι διαφορές των δύο ομάδων σε ρόστερ και ποιότητα, καθολική η επικράτηση των Πατρινών, με Λίποβι και Μπράουν να σέρνουν τον χορό και τον Οντουμ να κάνει το ντεμπούτο του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ