Περίπατος του Ολυμπιακού με άπιαστο Φορτούνη

Με έναν Κώστα Φορτούνη σε τρελά κέφια, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-0 τη Λάρισα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ο Τρικαλινός άσος πέτυχε χατ τρικ με γκολ στο 16 (με πέναλτι), στο 45’και το 75’,ενώ στο 8’ ο Γιώργος Μασούρας είχε ανοίξει το σκορ.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας στο 8’, ο Φορτούνης στο 16’ με πέναλτι, στο 45’ και στο 75’.

Πολύ ωραίο θέαμα από τους «ερυθρόλευκους», σε μια περίοδο που χρειάζονται τα θετικά αποτελέσματα όσο τίποτα άλλο, ενώ παραμένουν στη 2η θέση και στο -8 από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τους Μεριά-Μιράντα αμυντικό δίδυμο, Τοροσίδη-Τσιμίκα (απόντος του Κούτρη στα άκρα της άμυνας) Γκιλιέρμε και Νάτχο στον άξονα, Ποντένσε και Μασούρα στα «φτερά» και τους Φορτούνη και Γκερέρο να ηγούνται επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετικές ορέξεις, έχοντας την κατοχή της μπάλας, κάνοντας πολλές φάσεις και παράλληλα παίζοντας ωραία μπάλα. Έβγαζε αυτοματισμούς, οι παίκτες έκαναν συνεργασίες και ατομικές ενέργειες, περιορίζοντας την ΑΕΛ σε πολύ λίγες και ακίνδυνες αντεπιθέσεις.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε «κεντούσαν» στο χώρο του κέντρου με ωραίες ενέργειες. Ο Φορτούνης πέτυχε χατ τρικ, ενώ ο Γιώργος Μασούρας «άνοιξε λογαριασμό», πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Χαρακτηριστικό αυτής της εικόνας το σύνθημα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» της κερκίδας.

Αναμφίβολα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά σε πολλές περιπτώσεις, όπως το δοκάρι του Μασούρα στο 55’.

Στο 3’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά ο Ποντένσε πήρε τη μπάλα από λάθος γύρισμα αντιπάλου, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Φορτούνης αστόχησε ύστερα από ωραία σέντρα του Τοροσίδη.

Στο 8’ ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Νάτχο έβγαλε καταπληκτική 40άρα ψηλή μπαλιά για τον Μασούρα, ο οποίος ύστερα από υποδειγματικό κατέβασμα πλάσαρε στέλνοντάς τη στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 14’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, στη διεκδίκηση ο Γιακιμόφσκι τράβηξε τον Μιράντα από τη φανέλα αποτρέποντάς τον από το να πιάσει την κεφαλιά και ο Κομίνης καταλόγισε το πέναλτι. Το οποίο στο 16’ ο Κώστας Φορτούνης μετέτρεψε σε γκολ.

Στο 20’ ο Ποντένσε βρέθηκε στην περιοχή με ωραία προσπάθεια, πλάσαρε αλλά ο Γκόλιας έδιωξε με το πόδι.

Στο 32’ ο Φορτούνης μετά από ντρίπλα, έδωσε στον Μασούρα, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ.

Στο 36’ ο Μασούρας και πάλι, έπιασε μια ωραία κεφαλιά με τον Κρίστινσον να τεντώνεται για να τη διώξει σε κόρνερ.

Στο 45’ Γκερέρο και Φορτούνης συνεργάστηκαν πολύ ωραία, ο τελευταίος πλάσαρε, κάνοντας το 3-0 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα, καθώς ο Λάζαρος μπήκε στο ματς αντί του Ποντένσε περνώντας αριστερά με τον Μασούρα στα δεξιά, ενώ λίγο αργότερα ο Ανδρούτσος πέρασε στον άξονα αντί του Νάτχο.

Στο 55’ μετά από εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Μασούρα και Γκιλιέρμε, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που σούταρε στο δοκάρι!

Στο 74’ ο Γκιλιέρμε έκανε ένα ωραίο μακρινό σουτ, που ο Κρίστινσον έπεσε και μπλόκαρε.

Ένα λεπτό μετά, ο Ανδρούτσος με τον Χασάν έκαναν το «ένα-δύο» στον άξονα και ο Ανδρούτσος έβγαλε ωραία κάθετη στον Φορτούνη. Αυτός μπήκε με φόρα στην περιοχή και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα, πλάσαρε στην κενή εστία για το 4-0!

Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός έπεσε, λόγω και του σκορ και της κούρασης, με τη Λάρισα να κάνει κάποιες ανεπιτυχείς προσπάθειες να απειλήσει τον Σα.

Για τον Ολυμπιακό πλέον ακολουθεί το ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο το προσεχές Σάββατο, πριν το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία για το Κύπελλο και πριν τα ματς-φωτιά με ΑΕΚ, Ντιναμό Κιέβου και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Μεριά, Μιράντα, Νάτχο (61’ Ανδρούτσος), Γκιλιέρμε, Ποντένσε (50’ Χριστοδουλόπουλος), Μασούρας, Φορτούνης, Γκερέρο (65’ Χασάν)

Λάρισα (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84’ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Σικάβκα (58’ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46’ Ζίζιτς)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ