Έκανε πάρτι και ένα ακόμα βήμα προς τα αστέρια

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 4-0 της Βικτόρια Πλζεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον δεύτερο γύρο.

Τα τέρματα του Ολυμπιακού σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Γκιλιέρμε στο 51’, Γκερέρο στο 69’, ο Μπράμπετς με αυτογκόλ στο 73’ και Σεμέδο στο 81’.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου. Είχαν την κατοχή της μπάλας και έκαναν συνεχώς φάσεις.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο γήπεδο, ωθώντας την ομάδα στη νίκη. Μάλιστα, ελάχιστα ήταν τα κενά καθίσματα, μιας και τα εισιτήρια σχεδόν εξαντλήθηκαν.

Στον επόμενο γύρο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασάκσεχιρ και ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ αυτή ήταν η 7η πρόκριση που παίρνει ο Ολυμπιακός σε προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε σύνολο μέχρι στιγμής 9 διπλών αγώνων.

Το ματς:

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ζοσέ Σα ήταν κάτω από τα δικάρια, Σεμέδο και Μεριά ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Ομάρ-Τσιμίκα στα άκρα. Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε στον άξονα, Ποντένσε και Μασούρας εξτρέμ και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς, έχοντας την καυτή ατμόσφαιρα του κόσμου. Δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, αν και μετά το δεκαπεντάλεπτο, έδωσε κάποιους χώρους στην Πλζεν, χωρίς ωστόσο να χάσει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίσει να πιέζει.

Στο 4’ ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή, με το δοκάρι από κόντρα στον Γκιγιέρμε ύστερα από κόρνερ.

Στο 7’ έγινε σέντρα από τον Ποντένσε, κεφαλιά του Γκερέρο που έδιωξε δύσκολα ο Χρούσκα σε δύο χρόνους.

Στο 9’ ο Μασούρας σούταρε μετά από απομάκρυνση, πάλι ο Χρούσκα, μπλόκαρε.

Στο 21’ ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα, αλλά η προβολή του Γκερέρο πέρασε άουτ.

Στο 24’ έγινε η πρώτη σοβαρή ευκαιρία των Τσέχων. Ο Χροσόφσκι μετά από κυκλοφορία μπάλας της Πλζεν, σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Γκιγιέρμε και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 28’ ο Βαλμπουενά σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά κόρνερ.

Στο 41’ ύστερα από καταπληκτική προσπάθεια του Βαλμπουενά, ο Ποντένσε σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 45’ η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, που σούταρε με τον Χρούσκα να διώχνει ξανά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, ενώ ήρθαν τότε και τα γκολ.

Στο 51’ ο Μασούρας μπήκε από αριστερά, σούταρε με τον Χρούσκα να διώχνει σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και ο Γκιλιέρμε με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0!

Στο 65’ μετά από προσπάθεια του Γκερέρο, ο Μασούρας έκανε ωραίο σουτ, αλλά πέρασε λίγο άουτ.

Στο 66ο λεπτό, ο Μαντί Καμαρά πέρασε αντί του Ματιέ Βαλμπουενά, με το σύστημα να γυρνά σε 4-3-3, με Γκιλιέρμε-Μπουχαλάκη-Καμαρά στα χαφ και τους Μασούρα-Ποντένσε-Γκερέρο μπροστά.

Στο 69’ ο Γκερέρο, μπήκε πολύ όμορφα από αριστερά ύστερα από κούρσα 45 μέτρων και ντρίπλα στον Πέρνιτσα, έκανε ένα δεξί πλασέ με το εξωτερικό, η μπάλα βρήκε στον Χρούσκα που προσπάθησε ανεπιτυχώς κα διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0!

Στο 73’ μετά από προσπάθεια του Ποντένσε ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μασούρας, ο Γκιλιέρμε έκανε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0, ως αυτογκόλ.

Στο 81’ μετά από αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα μετά τις κόντρες αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Μπράμπετς και πέρασε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μασούρας, ο Μεριά έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Χρούσκα να αποκρούει ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Σεμέδο που προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 4-0!

Στο 88’ ο Ρατζέλοβιτς έστρωσε στον Γκιλιέρμε που σούταρε με δύναμη αλλά άστοχα.

Πλέον την επόμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για τον πρώτο αγώνα με την Μπασάκσεχιρ, ενώ σε δεκαπέντε μέρες την υποδέχεται στο Φάληρο, για τον 3ο προκριματικό.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Ποντένσε (85’ Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί)

Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβαχ (79’ Γιάνοσεκ), Μιχάλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ