Αναβλήθηκε επίσημα για το καλοκαίρι του 2022 το Euro Γυναικών

Το 2022 θα διεξαχθεί και επίσημα το Euro των γυναικών, όπως αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ.

Μετά το Euro των ανδρών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μετατέθηκαν για το 2021 (αντί του 2020), σειρά πήρα και το Euro των γυναικών που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αγγλίας ένα χρόνο μετά.

Συνεπώς, προκειμένου να μην «πέσουν» όλες οι διοργανώσεις μαζί, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Έτσι, οι νέες ημερομηνίες είναι 6-22 Ιουλίου 2022 στα γήπεδα της Αγγλίας.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε: “Όταν έπρεπε να λάβουμε μια επείγουσα απόφαση για το UEFA Euro 2020, είχαμε υπ’ όψιν μας τον αντίκτυπο που θα είχε στο UEFA Women’s Euro 2021. Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις επιλογές, με τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στο προσκήνιο της σκέψης μας. Μετακινώντας το Women’s Euro για τον επόμενο χρόνο, διασφαλίζουμε ότι η διοργάνωση των γυναικών θα είναι το μοναδικό σημαντικό τουρνουά ποδοσφαίρου του καλοκαιριού, παρέχοντάς του την προσοχή που του αξίζει”.

Όσον αφορά τη διοργάνωση των ανδρών, η ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου 2021 και ο τελικός στις 11 Ιουλίου. Που με βάση το αρχικό πρόγραμμα της διοργάνωσης των γυναικών, θα το «κάλυπταν» μιας και αυτή θα άρχιζε στις 7 Ιουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο των ανδρών δεν αποτελεί εμπόδιο, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία θα διεξαχθεί στο τέλος του έτους και όχι το καλοκαίρι.

Φυσικά, αναμένονται και οι ορισμοί των νέων ημερομηνιών για τους αγώνες της προκριματικής φάσης που απομένουν, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, με τα παιχνίδια που υπολείπονται να είναι με Ουκρανία (εκτός και εντός), Μαυροβούνιο (εντός) και Γερμανία (εκτός).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ