Αναστασία Σπυριδωνίδου στο Kingsport.gr: «Μένουμε σπίτι και είμαστε προσεκτικοί, με αισιοδοξία θα το ξεπεράσουμε»

Η Αναστασία Σπυριδωνίδου, μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Η επιθετικός του Απόλλωνα Λεμεσού και της Εθνικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης λόγω του κορωνοϊού και πόσο επηρεάζονται οι αθλήτριες και οι ομάδες από αυτό.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα υπευθυνότητας στον κόσμο, τονίζοντας πως με αισιοδοξία η κατάσταση θα ξεπεραστεί.

Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

Πώς βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και ποια είναι η καθημερινότητά σου εν μέσω της καραντίνας;

«Είναι δύσκολο όπως και  για όλο τον κόσμο. Κρατάω την ψυχραιμία μου και προσπαθώ και είμαι αισιόδοξη για ένα αίσιο τέλος».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου, όσον αφορά προπονήσεις, ελεύθερο χρόνο κλπ;

«Η καθημερινότητα μου είναι η ίδια με πριν, το μόνο που έχει αλλάξει είναι η αποχή εντός γηπέδων. Προσπαθώ να κάνω όσο γίνεται περισσότερη προπόνηση καθημερινά, κάποιες μέρες και πρωί απόγευμα, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος. Στον ελεύθερό μου χρόνο θα ακούσω μουσική, η θα διαβάσω κάποιο βιβλίο».

Πόσο δύσκολο είναι για μια αθλήτρια, να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μιας και δεν είναι στη φύση της το «μένουμε σπίτι»;

«Το πιο δύσκολο σε έναν αθλητή είναι να απέχει από αυτό που αγαπάει και που έχει συνηθίσει να ζει για αυτό. Είναι δύσκολη και ασυνήθιστη  η αποχή από το άθλημα, όποιο άθλημα και αν  είναι αυτό».

Μετά από αυτό το διάστημα της αποχής, πόσο πιστεύεις ότι θα έχει επηρεαστεί η φυσική κατάσταση των αθλητριών όταν ξεκινήσει ξανά η δράση;

«Θεωρώ πως η φυσική κατάσταση έχει επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και σίγουρα με την επιστροφή μας στις αθλητικές δραστηριότητες θα χρειαστεί χρόνος να επανέλθει στα φυσιολογικά, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αγωνιστικές καταστάσεις».

Όσον αφορά τις ομάδες, πόσο θα επηρεαστούν οικονομικά και οργανωτικά;

«Μετά από αυτήν την πανδημία όλα θα έχουν αλλάξει και σίγουρα θα υπάρχει κάποια πτώση τόσο στις ομάδες όσο και στον κόσμο γενικότερα, είτε είναι οργανωτικά είτε είναι οικονομικά».

Θεωρείς καλύτερη κίνηση να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να ξεκινήσει απευθείας η νέα χρονιά, ή να συνεχιστούν όποτε το επιτρέψουν οι καταστάσεις, έστω και με καθυστέρηση;

«Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια αποχή να μπεις στο γήπεδο να παίξεις και η πανδημία δεν γνωρίζουμε ποτέ θα υποχωρήσει. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να υπάρξει διακοπή και όχι συνέχεια στα πρωταθλήματα».

Ποιο είναι το μήνυμα σου και η συμβουλή σου στον κόσμο, ο οποίος περνά μια δύσκολη περίοδο;

«Το μήνυμα που θα δώσω είναι να είμαστε υπεύθυνοι τόσο για το καλό μας, όσο και για το καλό των συμπολιτών μας. Μένουμε σπίτι και είμαστε προσεκτικοί. Αυτό που περνάμε είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά με αισιοδοξία θα ξεπεραστεί και θα επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητα μας».

*Φωτογραφίες αρχείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ