Απογειώνεται για τα αστέρια!

Τεράστιο βήμα που τον φέρνει… αγκαλιά με τα αστέρια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 4-0 την Κράσνονταρ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρώτο ματς των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες πήγαν το ματς στα δικά τους μέτρα, κράτησαν τη μπάλα, έκλεισαν τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, ιδιαίτερα στα τελευταία 12 λεπτά, παίρνοντας μια καθαρή νίκη με μεγάλο σκορ ενόψει του επαναληπτικού.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Μιγκέλ Γκερέρο στο 30’, ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς στο 78’ και στο 85’ και ο Ντανιέλ Ποντένσε στο 89’.

Η κερκίδα του Ολυμπιακού, για ακόμη ένα ματς έδινε τον παλμό δημιουργώντας καυτή ατμόσφαιρα.

Οι “ερυθρόλευκοι” πλέον πάνε στη Ρωσία με ένα σίγουρο σκορ στον επαναληπτικό της προσεχούς Τρίτης, όντας με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από το 2017.

Στο παιχνίδι έγινε χρήση του VAR για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και γενικότερα σε ελληνικό γήπεδο, αφού από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβάλλεται από την UEFA να γίνονται τα παιχνίδια με αυτό.

Το ματς

Με τη γνωστή ενδεκάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, η οποία αγωνίζεται στους μέχρι τώρα προκριματικούς αγώνες, κόντρα στο 4-3-3 της Κράσνονταρ, με τον Μάρκους Μπεργκ στο αρχικό σχήμα.

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του, βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και έφτασε στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, είχαν ως δυνατό τους σημείο την άμυνα και ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις, ενώ ο Σα δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό και να κρατήσουν μπάλα κάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Η Κράσνονταρ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει τους διαδρόμους δυσκολεύοντας τους Ρώσους.

Στο 5ο λεπτό, ο Ομάρ έπαιξε ωραία με τον Ποντένσε από τα δεξιά, έκανε συρτό γύρισμα, αλλά έδιωξε ο Σπάιτς.

Στο 9’, ύστερα από προσπάθεια του Μασούρα, η μπάλα έφτασε στον Γκιλιέρμε που σούταρε από μακριά, αναγκάζοντας τον Σαφόνοφ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 10’ λεπτό, έγινε η πρώτη χρήση του VAR, σε πιθανότητα πέναλτι υπέρ της Κράσνονταρ, που δεν υπήρχε.

Στο 13’ ο Βάντερσον έκανε σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σα να αποκρούει εντυπωσιακά, στην πρώτη καλή ευκαιρία των Ρώσων.

Στο 15’ ο Μασούρας έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τον Μπουχαλάκη να πιάνει την κεφαλιά και να κερδίζει κόρνερ.

Στο 30’ ήρθε το γκολ! Ο Μασούρας έκανε προσπάθεια στον άξονα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκερέρο, ο οποίος από τη γραμμή της περιοχής έκανε ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ που πήγε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν επικίνδυνη επίθεση με τον Βιλένα, αλλά την έκοψε ο Γκιγέρμε.

Στο 41’ ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σα έπειτα από σέντρα, αλλά υποδείχθηκε ορθώς σε αντικανονική θέση

Στο 44’ ο Ποντένσε έκανε ωραίο πλασέ από τη γραμμή της περιοχής, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, ο Βαλμπουενά έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Σπάιτς να διώχνει προ του Σαφόνοφ.

Στο 51’ ο Ποντένσε έκανε μια ωραία προσπάθεια από δεξιά, αλλά με κακό τελείωμα.

Στο 66’ ο Τσιμίκας έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, σούταρε αλλά ο Σαφόνοφ μπλόκαρε.

Δύο λεπτά μετά, ο Μπεργκ έφυγε μόνος του, κάνοντας ένα πολύ άστοχο μακρινό σουτ αμέσως μετά αντικαταστάθηκε, ακούγοντας τα… σχολιανά του από την κερκίδα.

Στο 70’ ο Μασούρας σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ποντένσε έκανε ένα πλασέ που πέρασε πάνω από τη συμβολή των δοκαριών. Δευτερόλεπτα μετά, ξανά ο Μασούρας έκανε ένα άστοχο σουτ.

Στο 74’ ο Βάντερσον έκανε ένα σουτ που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σα.

Στο 78’ ο Βαλμπουενά έκανε κούρσα από αριστερά, έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ρατζέλοβιτς και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0!

Στο 85’ ο Ρατζέλοβιτς ξανά, με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 3-0!

Και στο 89’ ο Ποντένσε με εκπληκτική λόμπα μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 4-0!

Πλέον, ο Ολυμπιακός πάει στον επαναληπτικό της Ρωσίας την προσεχή Τρίτη με ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για να επιστρέψει ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2017!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (90’+2 Τοροσίδης), Μασούρας (75’ Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά (87’ Καμαρά), Γκερέρο

Κράσνονταρ (Σεργκέι Ματφέεβ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Καμπελά (25’ λ.τρ. Όλσον), Καμπόλοφ, Βιλένα, Βάντερσον, Ναμλί (59’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (69’ Ιγκνάτιεφ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ