Α1 Γυναικών: Ήττα του Παναθηναικού απο τα Χανιά

Τη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών γνώρισε ο Παναθηναϊκός καθώς τα Χανιά επικράτησαν στο κλειστό της Λεωφόρου με 65-66 στο πιο σημαντικό αποτέλεσμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τα Χανιά,που πλέον έχουν 2/2 στο πρωτάθλημα, ήταν η Ντράμοντ με 17 με την Χριστίνα Λίτσι να σημειώνει 14 με μερικά πολύ σημαντικά καλάθια.

Από τις “πράσινες” του Γιώργου Καντζιλιέρη η Πούλινς είχε 18 με την Μακέι να την ακολουθεί με 15 και να είναι η μοιραία παίκτρια για την ομάδα της καθώς αστόχησε στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού.

Τον αγώνα παρακολούθησε από τις έξεδρες του γηπέδου και ο ισχυρός άνδρας του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και το πρώτο πεντάλεπτο.Σε εκείνο το σημείο του αγώνα τα Χανιά χάρις σε καλάθια της Ντράμοντ και της Μπίν πήραν μια διαφορά με +5(14-19) σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Στη δεύτερη περίοδο το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε με τα Χανιά να διστηρούν το προβάδισμα, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε στην επίθεση ούτε όμως και στην άμυνα με αποτέλεσμα η ομάδα του κόουτς Νανάκου να πάει στα αποδυτήρια έχοντας ένα προβάδισμα 9 πόντων(26-35).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του στην άμυνα ,ενώ φάνηκε ότι και στην επίθεση έβρισκε λύσεις τόσο με την Καρακασίδου όσο και με την Πούλινς. Απότελεσμα της πίεσης ήταν το σταδιακό ροκάνισμα του σκορ μέχρι και τους 2 πόντους(46-48) του 30ου λεπτού.

Το ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό καθώς ανέκτησε το προβάδισμα(56-52) κυρίως χάρις σε πόντους της Μακέι η οποία μπήκε και αυτή στην εξίσωση του σκοραρίσματος για τις “πράσινες”. Τα Χανιά όμως σε εκείνο το σημείο κατάφεραν και αντέδρασαν και με καλάθια της Αγγελικής Βινσιλαίου αρχικά ισοφάρισαν(56-56) και εν συνεχεία πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκόρ(58-60). Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τις Κρητικές να προηγούνται με 66-62 και την Μακέι με τρίποντο να μειώνει σε 66-65. Η Αμερικανίδα γκάρντ του Παναθηναϊκού αστόχησε στην τελευταία επίθεση και έτσι τα Χανιά “δραπέτευσαν” από το “Π. Γιαννακόπουλος” με την πολύ σημαντική νίκη.

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον κόσμο της ομάδας να αποθεώνει τα κορίτσια για την προσπάθεια τους και παρά την ήττα στάθηκε για μία ακόμα φορά κοντά και δίπλα στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος.

Παναθηναϊκός-ΟΑ Χανίων 65-66
Διαιτητές: Δαρλαμήτσος, Σοφιανόπουλος, Κανελλόπουλος
Δεκάλεπτα: 14-19, 26-35, 46-48, 65-66
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης): Κοίλια 2, Μούλη 1, Πούλινς 18(1), Καρακασίδου 8, Δίελα 10(3), Μακέι 15(3), Τάνσταλ 11.
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ (Νανάκος): Λίτσι 14, Παπαδάκη, Βιντσιλαίου Α. 13, Κουφογιάννη, Ψυχογιού 3(1), Μπιν 11(1), Ντράμοντ 17(3), Μπουθ 6, Βιντσιλαίου Σ. 2.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ