Νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο… και τώρα Άρσεναλ

Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 4-0 του Πανιωνίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν πρόβλημα κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έφτασαν πολύ νωρίς αρχικά σε τρία πολπυ γρήγορα τέρματα και στη συνέχεια στη νίκη κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας, πριν από τα παιχνίδια με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Αχμέντ Χασάν στο 4’, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 6’ και το 24’ και ο Κώστας Φορτούνης στο 9’.

Δύο δοκάρια είχαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ελ Αραμπί στο 41’ και με τον Χασάν στο 92’.

Πριν το παιχνίδι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του μεγαλομετόχου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, τίμησαν τον μικρό Νικηφόρο ενόψει της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, ο οποίος νίκησε την ασθένειά του.

Πλέον, άπαντες στο Λιμάνι στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Άρσεναλ για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και στη συνέχεια σε αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Σε σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακο ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ρατζέλοβιτς και Γκασπάρ ακραία μπακ, τους Σισέ και Μπα στόπερ, Μπουχαλάκης και Καμαρά στον άξονα, Φορτούνης και Βαλμπουενά σε επιτελικό ρόλο, με τους Χασάν και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Νικόδημος Παπαβασιλείου ξεκίνησε με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Ρέντζα, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά στην άμυνα, Κόρμπο και Ρέτσο στον άξονα, Τσιλούλη και Γρίβα στα πλάγια και τον Αραμπούλι πίσω από τον Καμαρά.

Πολύ δυνατά μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς και στο 9ο λεπτό είχαν ήδη πετύχει τρία γκολ.

Στο 2’, ο Ρατζέλοβιτς γύρισε προς τα μέσα για τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κότνικ.

Στο 4ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Βαλμπουενά έβγαλε υποδειγματική σέντρα από δεξιά, ο Χασάν έκανε εξαιρετικό κατέβασμα και πλάσαρε για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά, ο Βαλμπουενά μοίρασε στον Φορτούνη που σούταρε με τη μία, ο Κότνικ απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Ελ Αραμπί από κοντά έκανε το 2-0!

Οι Πειραιώτες δεν έμειναν εκεί. Στο 9’ ο Γκασπάρ μπήκε από αριστερά σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήγε στον Φορτούνη που από αριστερά έκανε καταπληκτικό «μπάσιμο» περνώντας 4 παίκτες και από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ιδανικά για το 3-0! Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φορτούνη μετά την επάνοδό του.

Στο 19’ ο Φορτούνης σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά ψηλά.

Στο 22’ ο Τσιλούλης έκανε ένα άστοχο σουτ.

Στο 24’ ο Σταυρόπουλος γύρισε τη μπάλα στον Κότνικ, ο Ελ Αραμπί έτρεξε και την πρόλαβε, περνώντας τον τερματοφύλακα και… με το πάσο του πέτυχε το 4-0!

Στο 34’ ο Φορτούνης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, ο Ρατζέλοβιτς σέντραρε για τον Χασάν, αλλά το πλασέ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Καμαρά, του Πανιωνίου, σούταρε από το ύψος της περιοχής άστοχα.

Στο 41’ ο Βαλμπουενά γύρισε από δεξιά στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε, με τη μπάλα να χτυπάει χαμηλά στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Μαρτίνς άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέρασε αντί του Βαλμπουενά, παίρνοντας θέση στα στόπερ, με τον Μπα να περνά δεξί μπακ και τον Ρατζέλοβιτς δεξί εξτρέμ.

Στο 47’ ο Φορτούνης μπήκε από αριστερά, έδωσε στον Ελ Αραμπί ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 52’ ο Μπουχαλάκης σέντραρε από δεξιά, ο Χασάν έκανε ωραία προβολή αλλά ήταν άστοχος.

Ο Ελ Αραμπί στο 56’ έδωσε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος πέρασε στην επίθεση μαζί με τον Χασάν.

Στο 59’ ο Μπουχαλάκης έκανε ένα ωραίο δυνατό σουτ, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Λάζαρος εκτέλεσε μακρινό φάουλ με τη μπάλα να περνά λίγο εκτός.

Στο 68’ ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε από μακριά αλλά ήταν άστοχος. Ενώ λίγο νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Ελ Αρμαπί.

Στο 83΄ ο Τσιλούλης έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 85’ ο Φορτούνης έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν, αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο Σταυρόπουλος και έκοψε. Δύο λεπτά μετά, ο Ρατζέλοβιτς έκανε σέντρα από δεξιά για τον Σισέ, αλλά δεν έκανε καλή κεφαλιά.

Στο 92’ ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά για τον Χασάν, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με λίγες ευκαιρίες με τον Ολυμπιακό να έχει τη σκέψη του στη συνέχεια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρατζέλοβιτς, Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Καμαρά (62’ Καφού), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Βαλμπουενά (46’ Αβραάμ), Χασάν, Ελ Αραμπί (56’ Λάζαρος)

Πανιώνιος (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Κόρμπος (46’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι, Καμαρά, Σταυρόπουλος, Ρέντζας, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης, Γρίβας (46’ Μίκο), Ρέτσος (76’ Σίντι Άλι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ