Εύκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επιστροφή του Φορτούνη

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 4-1 της Καλαμάτας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον επαναληπτικό της φάσης των «16».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη «μαύρη θύελλα», πήραν τη νίκη με συνολικό σκορ 6-1 (0-2 το πρώτο ματς), ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες, ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα στο 3’ και στο 68’ και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στο 17’ και στο 51’. Ενώ για την Καλαμάτα σκόραρε ο Ελ Ιντρίσι στο 66’.

Ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ήταν η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη και του Γκιλιέρμε μετά τους τραυματισμούς τους και οι οποίοι όπως ήταν φυσικό γνώρισαν την αποθέωση. Ιδιαίτερα για τον Τρικαλινό άσο, ο οποίος επιστρέφει στα γήπεδα από το καλοκαίρι

Το ματς

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια, τους Ομάρ, Μάρκοβιτς, Σισέ, Κούτρη τετράδα στην άμυνα, Μεριά και Ξενιτίδη στον άξονα, Ρατζέλοβιτς και Λάζαρο στα άκρα, τον Λοβέρα δεκάρι και τον Γκερέρο προωθημένο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν αντίσταση κόντρα στη «μαύρη θύελλα», είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, έφτασαν στα δύο γκολ, ενώ είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα και έτσι έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, περιορίστηκαν σε κάποιες αντεπιθέσεις μόνο, που δεν ανησύχησαν τον Αλέν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Λοβέρα έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, βγήκε τετ α τετ με τον Κασωτάκη, τον πλάσαρε με το δεξί και έκανε το 1-0!

Στο 11’ ο Πέεβ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Αλέν μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.Ένα λεπτό μετά, ο Ομάρ σέντραρε για τον Ρατζέλοβιτς, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ενώ στο 16’ ο Ρατζέλοβιτς δεν μπόρεσε να γυρίσει όπως θα ήθελε, κερδίζοντας το κόρνερ, μετά το οποίο ο Γκερέρο έκανε μια κεφαλιά άουτ.

Στο 17ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά αριστερά στον Κούτρη, αυτός έβγαλε με τη μία συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Γκερέρο με προβολή έκανε το 2-0!

Στο 21’ ο Μπουσμπίμπα έκανε ένα διαγώνιο σουτ που απέκρουσε ο Αλέν.

Στο 31ο λεπτό, ο Λοβέρα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κασωτάκη σε εκτίναξη για να το αποκρούσει.

Στο 35’ ύστερα από φάση διαρκείας, ο Ξενιτίδης σούταρε από διαγώνια θέση, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Καλαμάτας.

Στο 42΄ο Τριανταφυλλάκης εκτέλεσε κόρνερ που απέκρουσε ο Αλέν. Ένα λεπτό μετά, ο Μπουσμπίμπα σούταρε κερδίζοντας το κόρνερ για την Καλαμάτα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, στο 49’, ο Κούτρης σέντραρε χαμηλά για τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το πλασέ του κατέληξε εκτός.

Και δύο λεπτά αργότερα, στο 51’, ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά περνώντας τον Νασέρ, έδωσε στον Γκερέρο, ο οποίος από τη γραμμή της περιοχής πλάσαρε ιδανικά για το 3-0!

Στο 53ο λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι, παίρνοντας τη θέση του Ρατζέλοβιτς, γνωρίζοντας την αποθέωση. Αυτή η αλλαγή έφερε τον Έλληνα άσο επιτελικό χαφ, με τον Λοβέρα να περνάει στα δεξιά.

Πέντε λεπτά μετά, στο 58’, ήταν η σειρά του Γκιλιέρμε να επιστρέψει και αυτός, στη θέση του Μάρκοβιτς. Με τον Βραζιλιάνο να περνά στη θέση του στα χαφ και τον Μεριά να οπισθοχωρεί στα στόπερ.

Στο 64’ ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με τον Κασωτάκη να πέφτει και να αποκρούει.

Στο 66ο λεπτό, ο Ελ Ιντρίσι έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέν μειώνοντας σε 3-1.

Ωστόσο η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 68’ ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, που κατέληξε στα δίχτυα του Κασωτάκη για το 4-1!

Στο 79’ ο Γκερέρο δοκίμασε ένα σουτ από διαγώνια θέση, αλλά πέρασε λίγο εκτός.

Στο 88’ ο Γκερέρο έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια ο Κούτρης έκανε ένα γυριστό σουτ, όμως δεν το έπιασε όπως θα ήθελε.

Στο 93′ ο Αλεξόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Αλέν να διώχνει σε κόρνερ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μάρκοβιτς (58’ Γκιλιέρμε), Σισέ, Μεριά, Ξενιτίδης, Χριστοδουλόπουλος (67’ Λιάτσος), Ραντζέλοβιτς (53’ Φορτούνης), Λοβέρα, Γκερέρο

Καλαμάτα (Βασίλης Βούζας): Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ελ Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65’ Οσμάνατζιτς), Μπουσμπίμπα (62’ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (56’ Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ