Ηττήθηκε η Ελλάδα, πήρε την πρόκριση η Ιταλία

Την ήττα από την Ιταλία γνώρισε για ακόμα μια φορά η Ελλάδα με 2-0 στο “Ολίμπικο” για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Εθνική στάθηκε πολύ καλά κόντρα στη «σκουάντρα ατζούρα» στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος δύο λάθη στοίχισαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Ζορζίνιο άνοιξε το σκορ στο 63ο λεπτό με πέναλτι ενώ λίγο λεπτά αργότερα, στο 78′ ο Μπερναρντέσκι διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.

Η Ιταλία θα είναι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 που επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση μετά την απουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο αγώνας:

Μόλις στο 12’ η Ελλάδα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Λημνιός βγήκε δεξιά μετά την εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, έκανε το σουτ στη περιοχή όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε.

Η Εθνική είχε καταφέρει να κρατήσει την Ιταλία μακριά από την εστία του Πασχαλάκη. Επιθετικά δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο αλλά έχει καταφέρει να δυσκόλεψει τους Ιταλούς.

Στο 40’ μετά την ωραία αλλαγή του Μπακάκη με τον Λημνιό, ο δεύτερος έκανε το κοντρόλ, αλλά το γύρισμα προς τον Σταφυλίδη δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-0.

Στο 48’ η Ιταλία ξεκίνησε με το δεξί το δεύτερο ημίχρονο και ο Μπερναρντέσκι έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και δεν ανησύχησε  τονΠασχαλάκη.

Στο 56’ ο Βεράτι έκανε τη σέντρα, ο Ιμόμπιλε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης με εξαιρετική επέμβαση στη γωνία του απομάκρυνε την μπάλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 60’ να ανοίξει το σκορ. Ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα από τον Βεράτι, την έδωσε στον Λημνιό, ο οποίος έβγαλε την παράλληλα για τον Κουλούρης που επιχείρησε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Παρά την καλή εμφάνιση της Ελλάδας η Ιταλία τελικά άνοιξε το σκορ στο 63’ μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο για το 1-0, ύστερα από χέρι του Μπουχαλάκη στο σουτ του Ινσίνιε.

Στο 78’ η Ιταλία διπλασίασε τα τέρματα της μετά το σουτ του Μπερναρντέσκι. Η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη, άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να μπερδεξει τον Πασχαλάκη και να καταλήξει στα δίχτυα.

Σκόρερ: 63′ πεν. Ζορζίνιο, 78′ Μπερναρντέσκι

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (85’ Τζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Ινισίνε, Ιμόμπιλε, Κιέζα (39’ Μπερναρντέσκι)

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης (75’Γιαννούλης) , Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Λημνιός, Κουλούρης (70’ Δώνης)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ