Νίκησε για τα “αδέρφια” του την Ξάνθη

Εύκολο Σαββατιάτικο απόγευμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πολύ καλή απόδοση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, έχονταςτην κατοχή, κάνοντας φάσεις και μην αφήνοντας τον αντίπαλο να απειλήσει.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Χιλάλ Σουντανί στο 5′, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 43′, και ο Φασίδης με αυτογκόλ στο 52′. Για την Ξάνθη σκόραρε στο 71′ ο Ματίας Κάστρο με πέναλτι.

Πριν από το παιχνίδι, αποτίθηκε φόρος τιμής στα θύματα της Θύρας 7, καθώς συμπληρώνονται 39 χρόνια από εκείνητην αποφράδα μέρα. Συγγενείς των 21 αδικοχαμένων παιδιών άφησαν μπροστά στο πέταλο ένα τριαντάφυλλο και ένα φαναράκι, ενώ απότα μάτριξ του γηπέδου προβλήθηκε το σχετικό βίντεο.

Ενώ στο 21ο λεπτό του αγώνα, στο πέταλο της θύρας 7, οι οπαδοί άναψαν συμβολικά 21 κεριά και κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

 

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε σε 4-4-2 τον Ολυμπιακό, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε στον άξονα, Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα και τους Ελ Αραμπί, Σουντανί στην επίθεση.

Ορεξάτη μπήκε η ομάδα του Πειραιά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 5ο λεπτό. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη μπάλα και μπήκε από αριστερά, έδωσε στον επερχόμενο Σουντανί και με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 11′ ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, ο Βαλμπουενά έκανε κεφαλιά στο δοκάρι και στη συνέχεια η κεφαλιά-ψαράκι του Σουντανί πέρασε λίγο άουτ.

Στο 13′ ο Ελαμπντελαουί σούταρε από μακριά αλλά άστοχα. Ένα λεπτό μετά, ο Κασάδο σούταρε πάνω στον Σα, ενώ στην αντεπίθεση,   ο Ελαμπντελαουί σέντραρε από δεξιά, ο Μπουχαλάκης έκανε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 29′ ο Τσιμίκας έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους, σέντραρε για τον Σουντανί αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή. Δέκα λεπτά μετά, ξανά ο Τσιμίκας, σούταρε από μακριά, ο Αμπάντ απέκρουσε, όμως ο Σουντανί που ακολουθούσε ήταν σε αντικανονική θέση.

Στο 41′ ο Γκιλιέρμε δοκίμασε και εκείνος ένα σουτ από μακριά, με τον Αμπάντ να διώχνει με γροθιές.

Και στο 43′ ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έκανε προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 49′ ο Γκιλιέρμε έδωσε στον Σουντανί,  που έκανε ωραία προσπάθεια και σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε μιας και ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 52ο λεπτό,  ο Σουντανί έβγαλε συρτή σέντρα για τον Μασούρα, αλλά πριν πλασάρει έβαλε το πόδι του ο Φασίδης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0.

Στο 64′ ο Μασάδο έκανε σουτ με τον Σα να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 67′ ο Μπουχάλακης έβγαλε ωραία πάσα στον Ελ Αραμπί, που πλάσαρε με τον Αμπάντ να διώχνει με τη γροθιά.

Στο 69′ ο Σεμέδο ανέτρεψε στην περιοχή τον Ντος Σάντος, με τον Καραντώνη αφού λάβει τη συμβουλή του  VAR να καταλογίζει το πέναλτι. Στο 71′ ο Κάστρο το εκτέλεσε εύστοχα για να μειώσει σε 3-1.

Στο 88′ ο Μουλέν εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 92′ ο Φορτούνης έβγαλε στον Ελαμπντελαουί, αυτός σέντραρε για τον Χασάν, αλλά δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σουντανί, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί (83′ Χασάν), Ελαμπντελαουί, Μασούρας (60′ Λοβέρα), Τσιμίκας, Μπα, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης)

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Μπαριέντος (82′ Ντουρίσκοβιτς), Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς (57′ Μουλέν), Εντουάρντο (66′ Στάρτζεον), Θυμιάνης, Κασάδο, Σόσα, Φασίδης, Λισγάρας, Κάστρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ