Νίκησε με ανατροπή ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς

Τη νίκη με 3-2 πήρε ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 4 γκολ σε 12 λεπτά, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 0-2, τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει και στο δεύτερο μέρος να παίρνει τη νίκη.

Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ο Δημήτρης Πέλκας στο 10’ και στο 69’ με πέναλτι και ο Γιόσιπ Μίσιτς στο 12’. Για τους Πειραιώτες, ο Αχμέντ Χασάν στο 3’ και ο Ομάρ Ελ Καντουρί με αυτογκόλ στο 8

Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Δημήτρη Γιαννούλη στο 85’.

Έτσι, η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Απριλίου.

Το ματς

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με 4 γκολ στα πρώτα 12 λεπτά. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και έδωσε τη θέση του στην ένταση και στις διακοπές.

Πρώτα στο 3ο λεπτό, ύστερα από ωραία σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ασταθώς και ο Αιγύπτιος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1

Στο 8’ Βαλμπουενά και Τσιμίκας συνεργάστηκαν ωραία από αριστερά, ο Έλληνας αριστερός μπακ σέντραρε, ο Γκιλιέρμε έκανε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Ελ Καντουρί, που έβαλε το πόδι του κατά την διεκδίκηση.

Στο 10’ ο Γιαννούλης γέμισε από δεξιά, ο Άκπομ διεκδίκησε, η μπάλα κόντραρε σε Σισέ και Σεμέδο, έφτασε στον Πέλκα που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Δύο λεπτά μετά, στο 12’, ο Μίσιτς έκανε δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν δυναμικό, με λιγότερες ευκαιρίες ωστόσο. Στο 21’ ο Πέλκας έκανε ένα αδύναμο σουτ, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

Στο 34’ ο Καμαρά έκανε σουτ εκτός περιοχής, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Ενώ στο 41’ ο Γκιλιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια.

Στο 45’ ο Τσιμίκας έκανε σέντρα από αριστερά, ο Σισέ έκανε κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να είναι εκείνος που ήταν καλύτερος, αλλά τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο τρίτο γκολ και την ανατροπή.

Στο 49’ μετά από φάουλ του Βαλμπουενά, ο Σισέ έκανε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 53’ μετά από δοκάρι του Σισέ, ο Χασάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν μέτρησε καθώς ήταν σε αντικανονική θέση.

Στο 68’ ο Σεμέδο βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα στο 69’ ο Πέλκας κάνοντας το 3-2.

Στο 85ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ραντζέλοβιτς που έφευγε στην αντεπίθεση και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 88’ ο Βαλμπουενά γέμισε, ο Σισέ έκανε προβολή αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχάι, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Πέλκας (82’ Ροντρίγκο, Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Άκπομ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ελαμπντελαουί (70’ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ