Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Πάλεψε ο Ολυμπιακός, αλλά υποτάχθηκε κόντρα στην ανώτερη Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα με 90-80 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Για την ομάδα του Κεμζούρα ξεχώρισαν οι Ριντ (15 πόντοι), Βεζένκοβ (14 πόντοι) και Παπανικολάου (14 πόντοι), ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 2 πόντους και δεν κατάφερε να ανέλθει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Στο 6-10 υποχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι», που απομακρύνονται την οκτάδα και θα τα παίξουν όλα για όλα στις επόμενες 4 αγωνιστικές.

Με πολλά λάθη ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Ολυμπιακός έκανε 4 λάθη στα πρώτα 5′ για το 9-2 της Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ γρήγορα σε διψήφια διαφορα καθώς δύο απανωτά καλάθια του Μίροτιτς διαμόρφωσαν το 16-6 του 7′. Οι “Μπλαουγκράνα” κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό και παρέμειναν μπροστά στο σκορ με τον Ολυμπιακό να σκοράρει τους τελευταίους 4 πόντους του δεκαλέπτου μετά από καλάθια των Πρίντεζη και Τσέρι για το 20-12 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα μικρό μομέντουμ και με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα κατάφερε να μείωσει και άλλο την διαφορά σε 20-16 του 11′. Η είσοδος του Βεζένκοφ έδωσε άλλη αύρα στους φιλοξενούμενους και ο Παπανικολάου έβαλε φωτιά με συνεχόμενα καλάθια που μετέτρεψαν το 27-25 του 14′ στο 29-32 του 16′. Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι το 29-34, πριν ο Μίροτιτς επιστρέψει και φέρει ξανά την ισορροπία μαζί με το φάουλ και τρίποντο του Κούριτς που ισοφάρισε το παιχνίδι σε 38-38 με τον ίδιο να φτάνει στους 6 συνεχόμενους πόντους για το 40-38 του 19′. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με φάουλ πάνω στον Μπόλντουιν που με 1-2 βολές έκλεισε το ημίχρονο στο – 1 για την ομάδα του(40-39).

Η ομάδα της Βαρκελώνης έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην αρχή της τρίτης περιόδου και με απανωτά τρίποντα των Κούριτς και Χάνγκα κατάφεραν να τρέξουν επιμέρους 14-4 για το 56-43 του 25′. Όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά για την ισπανική ομάδα που όμως είδε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά και πάλι για την ομάδα του Κεμζούρα που επέτρεπε εύκολους πόντους και πολλά επιθετικά ριμπάουντ στην Μπαρτσελόνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει αντίδοτο για τον Νικόλα Μίροτιτς. Η Μπαρτσελόνα έβρισκε απάντηση σε κάθε προσπάθεια του Ολυμπιακού και έλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση(68-53 στο 28′). Τα δύο τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ενα μικρο σερί 5-1, που ολοκληρώθηκε με δίποντο του Μπόλντουιν για το 69-58 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι «Μπλαουγκράνα» είχαν πλέον τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε πολύ γρήγορα στο +18(78-60) του 34′ με ένα ακόμη τρίποντο από τον εκπληκτικό Κάιλ Κούριτς. Το παιχνίδι φαινόταν τελειωμένο και οι Πειραιώτες είχαν αποσύρει από την αναμέτρηση για πολύ ώρα τους 2 πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες του(Σπανούλη, Πρίντεζη). Οι «ερυθρόλευκοι» καταφεραν τουλάχιστον να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα την διαφορά με τον Ουίλι Ριντ να πετυχαίνει 6 μαζεμένους πόντους και να μειώνει σε 80-66 στο 37′. Η Μπαρτσελόνα προφανώς δεν πανικοβλήθηκε και κατεβάζοντας ρυθμό διατήρησε ανέπαφο το προβάδισμα της με το τρίποντο του Παπανικολάου, δύο βολές του Κούριτς και ένα δίποντο του Τσέρι διαμόρφωσαν το τελικό 90-80, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 6, Ρίμπας, Χάνγκα 14, Σμιτς, Οριόλα, Αμπρίνες 5, Χίγκινς 9, Ντιλέινι 11, Κούριτς 18, Κλαβέρ, Μίροτιτς 21 (15 ριμπ.), Τόμιτς 6

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4 (7 ασίστ), Μπόλντγουιν 6, Πολ, Κόνιαρης 3, Σπανούλης 2, Τσέρι 6, Βεζένκοβ 14, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (5 ριμπ.), Ρούμπιτ 10 (5 ριμπ.), Ριντ 15

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ