Πάλεψε αλλά λύγισε…

Την ήττα με 0-1 από την Άρσεναλ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του ΓιουρόπαΛιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ωστόσο έπεσαν απάνω στην ανώτερη Άρσεναλ και άντεξαν για 81 λεπτά πριν ηττηθούν

Πλέον τα πράγματα για τον Ολυμπιακό δυσκολεύουν όσον αφορά την πρόκριση, ωστόσο θα παλέψουν διεκδικώντας κάθε πιθανότητα που έχουν στον επαναληπτικό του Λονδίνου την επόμενη Πέμπτη 27/2.

Σκόρερ του τέρματος για την Άρσεναλ ο Αλεξάντρ Λακαζέτ στο 81’.

Ενώ οι «κανονιέρηδες» είχαν και δοκάρι με τον Παπασταθόπουλο στο 86’.

Χάνει τη ρεβάνς ο Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς δέχθηκε κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε το όριο.

Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” στρέφουν την προσοχή τους στο Κυριακάτικο ματς στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με 4-3-3 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα, Μπουχαλάκη, καμαρά, Γκιλιέρμε στο κέντρο, και τους Μασούρα και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, η Άρσεναλ παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Λένο στο τέρμα, Παπασταθόπουλο, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα στην άμυνα, με τον έλληνα αμυντικό να παίζει ως δεξί μπακ, Τζάκα, Γκεντουζί δίδυμο στον άξονα, Μαρτινέλι και Γουίλοκ εξτρέμ, Ομπαμεγιάνγκ δεκάρι και στην κορυφή ο Λακαζέτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με όρεξη θέλοντας να κάνουν φάσεις και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτοί που κυριάρχησαν, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά, η Άρσεναλ ισορρόπησε το ματς, βρήκε χώρους για να περάσει μπάλες και να δημιουργήσει ευκαιρίες, χωρίς όμως καμία ομάδα να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να πέφτει στην πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των Λονδρέζων. Ωστόσο στο 81ο λεπτό η Άρσεναλ έφτασε στο γκολ της νίκης.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Βαλμπουενά έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ που εξουδετέρωσε ο Λένο, ενώ δύο λεπτά μετά, ο ίδιος έκανε σέντρα για τον Μασούρα που έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ωστόσο όπως υπέδειξε ο επόπτης ήταν σε αντικανονική θέση.

Στο 8’ ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε μόνος του από δεξιά, έκανε σέντρα αλλά ούτε ο Λακαζέτ ούτε ο Μαρτινέλι σεν πρόλαβαν τη μπάλα.

Στο 17’ο Τσιμίκας έκανε γέμισμα από αριστερά, δεν πρόλαβαν Μασούρας και Ελ Αραμπί να πλασάρουν, η μπάλα πήγε προς τα πίσω, ο Καμαρά έκανε ένα κακό σουτ, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να γυρίσει, αλλά έχασε τη μπάλα και τελείωσε η φάση.

Στο 20’ με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μαρτινέλι γύρισε στον Λακαζέτ, αλλά αυτός από κοντινή απόσταση πλάσαρε άουτ.

Στο 25’ ο Μασούρας έκανε χαμηλή σέντρα, με τον Νταβίντ Λουίς να διώχνει δύσκολα.

Στο 28’ ο Τζάκα εκτέλεσε κοντινό φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Τζάκα και κατέληξε στην αγκαλιά του Σα.

Ένα λεπτό μετά, ο Γκιλιέρμε σούταρε από μακριά αλλά άστοχα.

Στο 42’ ο Λακαζέτ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 46’ ο Γκιλιέρμε σέντραρε από δεξιά με τη μπάλα όμως να πηγαίνει στον Λένο.

Στο 51’ ο Νταβίντ Λουίς εκτέλεσε φάουλ από μακριά, με τον Σα να μην ανησυχεί.

Στο 53’ ο Καμαρά σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Λένο μπλόκαρε εύκολα.

Στο 62’ ο Τζάκα σέντραρε για τον Λακαζέτ, με τη μπάλα να περνά εκτός.

Ο Κώστας Φορτούνης πέρασε στη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 65ο λεπτό και ο Ολυμπιακός άλλαξε τη διάταξή του σε 4-2-3-1 με Καμαρά-Γκιλιέρμε στον άξονα, Μασούρα-Βαλμπουενά στα άκρα και τον Φορτούνη δεκάρι.

Ο Μπα έσωσε την κατάσταση στο 69’ μετά από γύρισμα του Λακαζέτ.

Στο 71’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσεφάουλ, ο Μπα έκανε καλή κεφαλιά που έδιωξε πρώτα ο Λένο και μετά οι αμυντικοί, ωστόσο υπήρχε οφσάιντ.

Στο 74’ ο Γάλλος χτύπησε ξανά φάουλ αυτή τη φορά από τον άξονα, με τον Λένο να πάει να μπλοκάρει και τον Ελ Αραμπί να μην προλαβαίνει να τελειώσει τη φάση.

Στο 79’, μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο ο Καμαρά σούταρε από μακριά όμως ήτα άστοχος. Ενώ ένα λεπτό μετά, αστόχησε σε σουτ και ο Φορτούνης.

Στο 81’ όμως η Άρσεναλ στην πρώτη φάση της με αξιώσεις στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε κίνηση από αριστερά, έδωσε στον Σάκα που ανέβηκε μόνος του, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Λακαζέτ και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 85ο ο Λακαζέτ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Σα, σούταρε με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να λέει «όχι» παραχωρώντας κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο Παπασταθόπουλος έπιασε κεφαλιά που χτύπησε στο δοκάρι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης (65’ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μασούρας (75’ Λοβέρα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Παπασταθόπουλος (90+2’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Σάκα, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Τζάκα, Γκεντουζί, Μαρτινέλι (58’ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (75’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ