“Πάτησε” την Κράσνονταρ και κουνάει σεντόνι!

Ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-2 την Κράσνονταρ στη Ρωσία για τα πλέι οφ και σε συνδυασμό με το 4-0 του Φαλήρου, επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ούτκιν άνοιξε το σκορ στο 10’, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ισοφάρισε στο 11’ και ο ίδιος έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο 48’.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν μεν, αλλά ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους «έσπασε τον τσαμπουκά», πριν καν προλάβουν να πάρουν ψυχολογία και «κλείδωσαν» μετά από 11 λεπτά αγώνα το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η γρήγορη ισοφάριση είχε ως αποτέλεσμα την απογοήτευση της Κράσνονταρ και έτσι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την κυριαρχία στον αγώνα και πέρα από κάποιες φάσεις που έκαναν οι Ρώσοι, δεν κινδύνεψαν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά, ο Γουσέφ Ελ Αραμπί που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ υπάρχει ανησυχία για τον Ρούμπεν Σεμέδο, που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο.

Μάλιστα με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2009 κόντρα στη Σερίφ Τιρασπόλ (0-2 εκτός, 1-0 εντός), το 2017 κόντρα στη Ριέκα (2-1 εντός, 0-1 εκτός) και οι φετινές δύο νίκες.

Ο Ολυμπιακός πλέον, μαθαίνει την προσεχή Πέμπτη τους αντιπάλους του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια γνώριμη ενδεκάδα των φετινών προκριματικών, με εξαίρεση την κορυφή της επίθεσης, μιας και κατά την προθέρμανση ο Γκερέρο ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και έτσι ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί. Μάλιστα, στη θέση του Ελ Αραμπί στην αποστολή πήρε ο Κούτρης.

Η Κράσνονταρ θέλησε να μπει δυνατά, να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε ψυχολογία. Το έκανε μενμε τον Ούτκιν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και κλείδωσαν την πρόκριση, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες των Ρώσων.

Στο 2ο λεπτό, ο Βάντερσον έκανε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σα, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μπεργκ έκανε ένα άστοχο σουτ.

Στο 7’ ο Ποντένσε έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κρίτσιουκ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 10ο λεπτό, η Κράσνονταρ άνοιξε το σκορ. Μετά από γύρισμα του Βάντερσον μέσα από την περιοχή, ο Ούτκιν σούταρε με το αριστερό και σκόραρε για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, τόσο στα προκριματικά, όσο και στα επίσημα ματς του φέτος.

Με τη σέντρα, ο Ολυμπιακός απάντησε. Στο 11ο λεπτό, ο Ποντένσε άνοιξε δεξιά στον Βαλμπουενά, αυτός γύρισε ωραία στον Ελ Αραμπί, που πλάσαρε από κοντά και ισοφάρισε σε 1-1! Ο μαροκινός πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και στην Ευρώπη, μετά από εκείνο στην Ελλάδα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 29’ μετά από γύρισμα του Τσιμίκα, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά πρόλαβε η άμυνα να διώξει με τον Σπάγιτς.

Στο 38’ ο Σα βγήκε μπροστά από τον Μπεργκ, δεν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα, αλλά ευτυχώς δεν ακολουθούσε άλλος παίκτης της Κράσνονταρ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 47’, ο Ολυμπιακός πήρε και το προβάδισμα. Ο Ποντένσε έχασε το κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά, αυτός έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, και ο Ελ Αραμπί με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-2!

Στο 54’ ο Βαλμπουενά έδωσε στον Μασούρα, που πλάσαρε αλλά ο Κρίτσιουκ απέκρουσε.

Στο 62’ ο Τσιμίκας έβγαλε σέντρα από αριστερά με τον Τσιμίκα, ο Βαλμπουενά έκανε κεφαλιά με τον Κρίτσιουκ να αποκρούει.

Στο 67’ ο Βαλμπουενά έκανε ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πε΄ρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 71’ ο Σα απέκρουσε φάουλ του νεοεισελθόντα Ιγκνατίεφ.

Στο 82’ ο Ποντένσε έκανε ένα σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίτσιουκ.

Στο 86’ σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Σουντανί έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Κράσνονταρ (Σεργκέι Ματβέεφ): Κρίτσιουκ, Πετρόφ (56’Σκόπιντσεφ) , Σπάγιτς, Φιόλουσον, Στότσκι, Όλσον, Βιλένα, Ούτκιν (67’ Ιγκνάτιεφ), Βάντερσον, Σουλεϊμάνοφ (33’ λ.τρ. Ναμλί), Μπεργκ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο (64’ λ.τρ. Σισέ), Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ