Ποδόσφαιρο Γυναικών: Εισήγηση για αναδιάρθρωση με 2 ομίλους των 11 ομάδων στην Α’ κατηγορία

Την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος γυναικών εισηγήθηκε η επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Εκτελεστική Επιτροπή κατά την χτεσινή τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, η Α’ κατηγορία της επόμενης περιόδου πρόκειται να διεξαχθεί με 22 ομάδες, χωρισμένες σε 2 ομίλους των 11.

Λόγω της διακοπής δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ θα ανέβουν από τη Β’ κατηγορία δέκα. Με βάση την αρχική προκήρυξη θα υποβιβάζονταν 4 και θα ανέβαιναν οι ισάριθμοι πρωταθλητές των τεσσάρων ομίλων της Β’ κατηγορίας.

Αυτές οι 10 ομάδες που θα προβιβαστούν, θα είναι οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων ομίλων, καθώς η 3η και 4η του πρώτου ομίλου, ο οποίος έχει 10 ομάδες, σε αντίθεση με τις 8 των υπολοίπων.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, το πρωτάθλημα θα γίνει σε 2 ομίλους των 11 (βόρειο και νότιο), και στη συνέχεια οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο των 4 ομάδων (6 αγωνιστικών) για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στην Β’ κατηγορία, από την οποία θα έχουν ανέβει 10 ομάδες στην Α’, δεν θα υποβιβαστεί καμία, ενώ παράλληλα θα ανέβουν οι 8 πρωταθλητές της Γ’ κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους τω 8 ομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί και θα επικυρωθεί από την εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, σε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ