Προελαύνει στην κορυφή ο Ολυμπιακός που άλωσε την Τούμπα

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό με 0-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, έκλεισαν διαδρόμους, δημιούργησαν φάσεις φτάνοντας στο γκολ και παρόλο που ο ΠΑΟΚ πίεσε, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε καλή ανασταλτική λειτουργία και έφτασε στη νίκη, διατηρώντας το αήττητό του στο πρωτάθλημα.

Τη νίκη στον Ολυμπιακό έδωσε το αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη στο 47ο λεπτό.

Στο 52’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Βαρέλα, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και είδε πως υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί στο 42’.

Στα αξιοσημείωτα, αυτή η νίκη ήταν η πρώτη του Πέδρο Μαρτίνς επί του ΠΑΟΚ.

Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες παραμένουν στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τους με 5 βαθμούς τον «δικέφαλο του βορρά», στην προτελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας πριν τα πλέι οφ.

Οι δύο ομάδες θα τα «ξαναπούν» σε 10 μέρες, ξανά στην Τούμπα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ενώ στον Ολυμπιακό στρέφουν την προσοχή τους στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο για τον επαναληπτικό των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς

Με την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Άρσεναλ, με μοναδική αλλαγή τον Λάζαρ Ρατζέλοβιτς αντί του Γιώργου Μασούρα ξεκίνησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας η τετράδα της άμυνας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε στο κέντρο, μεσοεπιθετικά δεξιά ο Ρατζέλοβιτς, αριστερά ο Βαλμπουενά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Άμπελ Φερέιρα ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης οι τέσσερις τις άμυνας, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ στο χώρο του κέντρου και ο Πέλκας πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με λίγες φάσεις, αλλά πολλά φάουλ εκατέρωθεν. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει, με τον Ολυμπιακό να κρατά το ματς σε χαμηλό τέμπο. Από το 30’ και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν μπροστά με σκοπό να δημιουργήσουν, με μεγαλύτερη στιγμή το δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 42’.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο γκολ, με ωραίες ενέργειες από Τσιμίκα και Ρατζέλοβιτς, τον ΠΑΟΚ να «απαντά» άμεσα, με το τέρμα του ωστόσο να μην μετρά.

Στο 14ο λεπτό, ο Μίσιτς εκτέλεσε απευθείας ένα πολύ μακρινό φάουλ, αλλά δεν ήταν έτσι όπως το σκέφτηκε. Ενώ στο 18’ ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του καλή ευκαιρία, καθώς μετά από λάθος διώξιμο του Γκιλιέρμε, ο Πέλκας σούταρε από λίγο πλάγια θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στον Σφιντέρσκι και έφυγε πάνω από την εστία.

Στο 21’ ο Ολυμπιακός έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη, καθώς αρχικά ο Ίνγκασον έδιωξε την σέντρα του Τσιμίκα, και στην εξέλιξη της φάσης ο Ρατζέλοβιτς έκανε μια σέντρα που επίσης έδιωξε η άμυνα.

Στο 24’ ο Τσιμίκας έκανε ένα σουτ που πέρασε εκτός, ενώ στο 35’ ο Σεμέδο έσωσε με τάκλιν πλασέ του Σφιντέρσκι.

Στο 42’ ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έκανε ωραίο γύρισμα, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Τσιμίκας έκανε σλάλομ, σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Ίνγκασον και να καταλήγει κόρνερ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε εκπληκτική κούρσα 50 μέτρων, αποφεύγοντας όποιον έβρισκε, σούταρε με τον Πασχαλάκη να αποκρούει, ο Ρατζέλοβιτς κυνήγησε τη μπάλα πριν βγει κόρνερ, γύρισε, αυτή κόντραρε στον Γιαννούλη και κατέληξε αυτογκόλ για το 0-1.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν και πάλι ο «μοιραίος» για την ομάδα του, καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, είχε υποπέσει στο πέναλτι από το οποίο έγινε το 1-1.

Στο 52’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, ο Μπουχαλάκης γύρισε προς τα πίσω, σούταρε ο Σφιντέρσκι, ο Σα απέκρουσε δύσκολα, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφτασε στον Βαρέλα ο οποίος σκόραρε. Ωστόσο ο Στίλερ αφού πήγε να δει τη φάση στο VAR, ακύρωσε το τέρμα, μιας και στην εκτέλεση του φάουλ, ο Βαρέλα ήταν οφσάιντ.

Στο 57’ ο Βιεϊρίνια σούταρε, και η μπάλα αφού βρήκε στον Γκιλιέρμε κατέληξε στον Σα, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Γκιλιέρμε σούταρε άστοχα.

Στο 70’ ο Καμαρά έκανε ένα πλασέ λίγο έξω από την περιοχή, ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε.

Στο 79’ ο Ρατζέλοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Βιεϊρίνια με κεφαλιά γύρισε στον Πασχαλάκη, ο οποίος με δυσκολία μπλόκαρε.

Στο 82’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά που ήταν άστοχη, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ξανά ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ πάνω στο τείχος.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πιέσει, με την άμυνα του Ολυμπιακού όμως να είναι πολύ καλά οργανωμένη. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς με την είσοδο του Μασούρα αρχικά (αντί του Ρατζέλοβιτς που αποχώρησε με ενοχλήσεις) και του Γκασπάρ στη συνέχεια, «θωράκισε» την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Στην τελευταία φάση, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα κόρνερ στο οποίο προωθήθηκε και ο Πασχαλάκης, με τον Σα να μπλοκάρει το σουτ του Μίσιτς, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (90+2’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83’ λ.τρ. Μασούρας), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ