Προσπάθησε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Ήταν καλός, πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με 2-3 από τη Μπάγερν Μονάχου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους Βαυαρούς και μάλιστα προηγήθηκαν, ενώ ήταν κατά διαστήματα καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων. Ωστόσο η ομάδα του Νίκο Κόβατς εκεί που χρειάστηκε έδειξε την κλάση της, φτάνοντας στη νίκη.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 23’ και ο Γκιλιέρμε στο 79’ ενώ για τη Μπάγερν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 34’ και στο 62’ και ο Τολίσο στο 75’.

Το ματς

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα αμυντική τετράδα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά τριάδα στα χαφ, Ποντένσε και Μασούρας στα άκρα με τον Ελ Αραμπί φορ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στη συνέχεια ωστόσο η Μπάγερν ήταν εκείνη που ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα, με τους Πειραιώτες να παίζουν με αντεπιθέσεις. Μία εξ αυτών έφερε το 1-0.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε ένα φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 6’ ο Κουτίνιο σούταρε και πήρε κόρνερ.

Στο 14’ο Κουτίνιο μπήκε από τα αριστερά και σούταρε με τον Σα να μπλοκάρει.

Στο 18’ ο Καμαρά έκανε προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε για τον Γκιλιέρμε, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.

Στο 23ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ποντένσε άλλαξε παιχνίδι στα αριστερά για τον Μαρούρα, αυτός άνοιξε στον Τσιμίκα ο οποίος σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Νόιερ για το 1-0!

Στο 31’ο Μασούρας έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, «έσπασε» για τον Τσιμίκα που σέντραρε, η μπάλα όμως κόντραρε άτσαλα στον Ερνάντες και ο Νόιερ στη συνέχεια μπλόκαρε.

Στο 34ο λεπτό, η Μπάγερν ισοφάρισε. Ο Μίλερ σούταρε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, ο Σα έκανε εξαιρετική επέμβαση, αλλά ο αφύλαχτος Λεβαντόφσκι από κοντά πλάσαρε κάνοντας το 1-1.

Στο 39’ ύστερα από γύρισμα του Γκνάμπρι από τα αριστερά ο Κουτίνιο έκανε κακό τελείωμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά δημιουργώντας ευκαιρίες και απειλώντας τον Νόιερ. Ωστόσο σε μια ανύποπτη στιγμή, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα.

Στο 46’ ο Ποντένσε μετά από ωραία προσπάθεια από δεξιά σέντραρε για τον Μασούρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Μεριά είχε άστοχη κεφαλιά μετά από φάουλ και το ίδιο ο Γκιλιέρμε στο 48’ μετά από κόρνερ του Μασούρα.

Στο 51’ ο Μπουχαλάκης από το ημικύκλιο έκανε ένα άστοχο σουτ.

Στο 62ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από κόρνερ και διαδοχικές κεφαλιές από Μπόατεγκ και Μίλερ, ο Λεβαντόφσκι από κοντά σκόραρε για το 1-2, σε μια οριακή για οφσάιντ φάση.

Στο 75’ μετά από προσπάθεια του Κουτίνιο, η μπάλα στρώθηκε στον Τολίσο στο ημικύκλιο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-3.

Καθώς το ματς πλησίαζε στο τέλος του, ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2, με τους Γκιλιέρμε-Καμαρά στον άξονα, Ποντένσε-Λοβέρα στα άκρα και Γκερέρο-Ελ Αραμπί μπροστά.

Κάτι που έφερε αποτέλεσμα, καθώς στο 79’ ο Γκιλιέρμε έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ για το 2-3.

Στο 85’ ο Μίλερ έκανε σουτ από δεξιά, με τον Σα να μπλοκάρει.

Στο 87’ ο Ποντένσε μπήκε από τα δεξιά, γέμισε για τον Ελ Αραμπί, με τον Νόιερ να μπλοκάρει.

Στο 91’ ο Λοβέρα έκανε ένα σουτ που κόντραρε με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Τα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων βρήκαν τον Ολυμπιακό να κυνηγάει την ισοφάριση κάνοντας κάποιες φάσεις και κερδίζοντας κόρνερ και από την άλλη η μπάγερν που με τη σειρά της πήγε να βρει το 4ο γκολ, ωστόσο τίποτα από τα δύο δεν συνέβη με το 2-3 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ομάδων.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (68 Λοβέρα), Καμαρά (88’ Ρατζέλοβιτς), Ποντένσε, Μασούρας (78’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Αλάμπα, Παβάρ, Ερναντέζ (58’ λ.τρ. Μπόατεγκ), Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολίσο), Κίμιχ, Γκνάμπρι, Κοουτίνιο, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι

Ύστερα από το σημερινό αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με το 5-0 της Τότεναμ επί του Ερυθρού Αστέρα, η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως: 1. Μπάγερν (9β), 2. Τότεναμ (4β), 3. Ερυθρός Αστέρας (3β), 4. Ολυμπιακός (1β).

Πλέον ο Ολυμπιακός ταξιδεύει σε Μόναχο και Λονδίνο για τα ματς με Μπάγερν και Τότεναμ αντίστοιχα και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τους Σέρβους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με 3 παιχνίδια ωστόσο να απομένουν, δεν έχει κριθεί τίποτα όσον αφορά την πρόκριση, με την 3η θέση του ομίλου να είναι πολύ εφικτός στόχος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Φυσικά πριν από όλα αυτά, ακολουθεί την προσεχή Κυριακή το εντός έδρς ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ