Τατιάνα Γεωργίου στο Kingsport.gr: «Στα δύσκολα ενωμένοι τα καταφέρνουμε»

Η αμυντικός της Νάπολι, Τατιάνα Γεωργίου, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Η διεθνής παίκτρια, η οποία τη φετινή σεζόν έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της, αγωνιζόμενη στην ομάδα του ιταλικού νότου, μίλησε για την κατάσταση στη γειτονική χώρα και για το πώς το βιώνει η ίδια στην καθημερινότητά της στην Ελλάδα.

Τόνισε παράλληλα πως οι ομάδες και οι αθλήτριες θα επηρεαστούν από τη διακοπή, ενώ έστειλε το μήνυμα πως με πειθαρχία και υπομονή θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

Πώς βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση;

«Σίγουρα έχει ανατραπεί η καθημερινότητα μου μιας και αναγκάστηκα να φύγω από την Ιταλία για να είμαι με την οικογένειά μου. Αλλά με ψυχραιμία και υπομονή ευελπιστώ ότι θα ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση και τα καλύτερα θα έρθουν σύντομα».

Στην Ιταλία, πώς είδες να αντιμετωπίζεται εκεί η κατάσταση;

«Δυστυχώς άργησαν πάρα πολύ να καταλάβουν και να αντιδράσουν μέχρι να  πάρουν τα πρώτα μέτρα (το θεωρούσαν κάτι μακρινό), με αποτέλεσμα το κακό να έχει ήδη γίνει».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου, όσον αφορά προπονήσεις, ελεύθερο χρόνο κλπ εν μέσω της καραντίνας;

«Γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση. Επίσης ολοκληρώνω ένα εξ αποστάσεως σεμινάριο που παρακολουθώ εδώ και κάποιους μήνες που αφορά την προπονητική. Επέλεγα και ειδικότερα τώρα  που διαθέτω ακόμη περισσότερο χρόνο, επιλέγω να εξελίσσω τις γνώσεις μου πάνω στην προπονητική, καθώς είναι η ειδικότητα που διάλεξα στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Είναι αυτό που σίγουρα θα ακολουθήσω στο μέλλον. Και σίγουρα προσπαθώ να περάσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την οικογένειά μου».

Πόσο δύσκολο είναι για μια αθλήτρια, να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μιας και δεν είναι στη φύση της το «μένουμε σπίτι»;

«Είναι αρκετά δύσκολο γιατί έχουμε μάθει τελείως διαφορετικά αλλά σαν αθλητές έχουμε μάθει να πειθαρχούμε».

Μετά από αυτό το διάστημα της αποχής, πόσο πιστεύεις ότι θα έχει επηρεαστεί η φυσική κατάσταση των αθλητριών όταν ξεκινήσει ξανά η δράση;

«Καταρχάς δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αν ξεκινήσει… Ήδη έχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες που είμαστε στα σπίτια μας, οπότε αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα το καλοκαίρι, θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία για να μπορέσουμε να επανέλθουμε έως έναν βαθμό».

Όσον αφορά τις ομάδες, πόσο θα επηρεαστούν, οικονομικά και οργανωτικά;

«Μετά την υγεία δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Οπότε και το γυναικείο ποδόσφαιρο που ήδη αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα θα επηρεαστεί αρνητικά».

Θεωρείς καλύτερη κίνηση να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να ξεκινήσει απευθείας η νέα χρονιά, ή να συνεχιστούν όποτε το επιτρέψουν οι καταστάσεις, έστω και με καθυστέρηση;

«Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο και για τους αθλητές να διακοπούν τα πρωταθλήματα, μιας και έχει ήδη υπάρξει αυτή η μεγάλη διακοπή και ώστε η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει κανονικά και με τα απαραίτητα μέτρα».

Πέρα από τον κορωνοϊό, πώς ήταν η εμπειρία σου στην Ιταλία; Αγωνιστικά, στην καθημερινή ζωή κλπ

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, δέθηκα πολύ με τις συμπαίκτριες μου και γίναμε μια μεγάλη παρέα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό. Έχουν επενδύσει πολύ σε αυτό τα τελευταία χρόνια».

Ποιο είναι το μήνυμα σου και η συμβουλή σου στον κόσμο, ο οποίος περνά μια δύσκολη περίοδο;

«Να είναι πειθαρχημένοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά και είμαστε παράδειγμα για όλον τον κόσμο. Οπότε με λίγη ακόμα υπομονή, να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν την πανδημία. Άλλωστε σαν Έλληνες έχουμε αποδείξει την δύναμη ψυχής που έχουμε και πώς στα δύσκολα ενωμένοι τα καταφέρνουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ