Τα κατάφερε απέναντι στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός

Νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό κόντρα στον Άγιαξ με 2-1, στην Ολλανδία.

Μετά από 23 χρόνια και τον θρίαμβο επί του Άγιαξ με 1-0 για τα ημιτελικά του Champions League, το Τριφύλλι επέστρεψε στο Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ και με τα δυο γκολ του Μακέντα πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

Ο αγώνας

Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε την πάσα από τα αριστερά και ο Μακέντα με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ένα τέταρτο αργότερα, οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Φαν Ντε Μπέικ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Διούδη και έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Προμές στο 45’ σούταρε εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Διούδης.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, στο 48’ ο Ινσούα έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Μακέντα και ο Ιταλός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπλιντ στο 58’ προσπάθησε να απειλήσει του πράσινους, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρίν είχε και αυτός την ευκαιρία του, αλλά μπλόκαρε ο Κότσαρης.

Στο 79’ ο Άγιαξ είχε καλή ευκαιρία με τον Φαν Ντε Μπέικ, αλλά έσωσε την εστία του ο Κότσαρης. Στη συνέχεια οι δυο ομάδες κατέβασαν τους ρυθμούς τους και δεν δημιούργησαν ιδιαίτερες φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Άγιαξ.

Άγιαξ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σχίουρς, Μπλιντ, Ντεστ, Φαν Ντε Μπέικ, Μαρίν (72’ Γκράβενμπεργκ), Άιτινγκ (56’ Μαρτίνεζ), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ, Προμές

Παναθηναϊκός: Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (75’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (84’ Θεοχάρης), Πούγγουρας (92’ Σερπέζης), Ινσούα (84’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (78’ Εμμανουηλίδης), Δώνης (92’ Καμπετσής), Μπουζούκης (78’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (72’ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (61’ Κολοβός)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ