Τι θα συμβεί για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Πραγματοποιήθηκε χτες η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Στις 27 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την υπόθεση συνιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την χθεσινή εκδίκαση, η ΕΕΑ δεν πείστηκε από τις θέσεις τόσο της Ξάνθης, όσο και του ΠΑΟΚ και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως η απόφαση για την Ξάνθη θα αφορά την ποινή του υποβιβασμού.

Μάλιστα, η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική. Δεν είναι δηλαδή εφέσιμη, μιας και αφορά θέμα αδειοδότησης και έτσι δεν είναι στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ ή του Αθλητικού Δικαστή.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η Ξάνθη (εφόσον τελικά της επιβληθεί ποινή υποβιβασμού) είναι η προσφυγή στο CAS. Ωστόσο, αφενός η εκδίκαση κάθε υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ, αφετέρου υπάρχει δεδικασμένο, με τις αποφάσεις CAS να είναι σύμφωνες με την τρέχουσα νομοθεσία, την οποία ακολουθεί και η ΕΕΑ.

Υπάρχει τώρα και το ερώτημα τι θα γίνει με τους βαθμούς της Ξάνθης και τις ομάδες επί των οποίων τους πήρε και σε αυτό υπάρχει κενό πλέον στον ΚΑΠ. Αφού ανακοινωθεί η τελική απόφαση, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να εξεταστούν όλα τα σενάρια από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Δεν είναι ξεκάθαρο το νέο άρθρο του κανονισμού, παρότι από το καλοκαίρι η ΕΠΟ του Ευάγγελου Γραμμένου αφαίρεσε το άρθρο 30. Σε εκείνο ήταν ξεκάθαρο και έλεγε πως δεν θα επιστρέφονται οι βαθμοί. Με τα τωρινά δεδομένα, η Ξάνθη θα χάνει τα παιχνίδια 0-3 που θα έπονται της τιμωρίας της. Το τι θα ισχύσει για τα προηγούμενα, θα φανεί μετά τη έκτακτη συνεδρίαση. Το ίδιο και στα πλέι άουτ, όπου επικρατεί η άποψη ότι η Ξάνθη αφενός θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την τελευταία θέση, κι αφετέρου όλες οι ομάδες θα πάρουν τη νίκη με σκορ 3-0 άνευ αγώνος.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, αν αποδειχθεί η ενοχή του κινδυνεύει κι αυτός με υποβιβασμό. Όλα συνηγορούν ότι από τον ΠΑΟΚ θα αφαιρεθούν βαθμοί, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσοι θα είναι αυτοί. Φυσικά όλα αυτά θα ισχύσουν εάν η επιτροπή κρίνει ένοχους τηνν Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ