Τους 4000 πόντους στην Ευρωλίγκα έπιασε ο Βασίλης Σπανούλης

Σημαδιακό ήταν το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού για τον Βασίλη Σπανούλη, παρά την ήττα.

Ο “kill-bill” έσπασε το φράγμα των 4000 πόντων στην Ευρωλίγκα και πλέον κυνηγά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο για να πατήσει στην πρώτη θέση των all-time σκόρερ και των κορυφαίων στην αξιολόγηση.

Σε 302 αγώνες στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, από το 2005 έως το 2019, ο Βασίλης Σπανούλης μετρούσε 3991 πόντους. Χρειαζόταν εννέα για να πιάσει τους 4000 και τόσους έβαλε το βράδυ της Παρασκευήςστην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Βιλερμπάν.

Ακόμη ένα milestone για τον αρχηγό του Ολυμπιακού που έχει μέσο όρο πόντων που ξεπερνά τους 13 και πλέον έχει δύο τελευταία οχυρά να γκρεμίσει. Είναι πρώτος στις ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης και βρίσκεται 153 πόντους μακριά από την πρώτη θέση των σκόρερ καθώς ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο κάθεται σε αυτή την κορυφή με 39 αγώνες περισσότερους. Ταυτόχρονα, ο Σπανούλης πλησιάζει και σε ακόμα μία πρωτιά, αυτή της αξιολόγησης (ranking), όπου υπάρχει και πάλι το όνομα του “Λα Μπόμπα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ