Το μπασκετικό θαύμα του Α.Ο Μυκόνου! (photos&vid)

Η Μύκονος εκτός από ανέμους διαθέτει και μια ομάδα μπάσκετ που σαν άνεμος σάρωσε φέτος τους αντιπάλους της, ο λόγος για τον A.O. Μυκόνου.

To Kingsport.gr σας παρουσιάζει την ομάδα- θαύμα της περιοχής.

Οι παίκτες και ο προπονητής του αντρικού μπασκετικού τμήματος του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ, Γιώργος Σκόρδος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, χωρίς τις βασικές υλικοτεχνικές και γηπεδικές υποδομές, όπως το κλειστό γήπεδο(!), κατάφεραν να φέρουν στον σύλλογo την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του.

Το κλειστό γήπεδο δεν ήταν το μόνο πρόβλημα, καθώς η κυκλαδίτικη ομάδα έπαιξε όλους τους αγώνες της εκτός έδρας! Όλη τη διάρκεια της σεζόν, η ομάδα προπονιόταν κατώ υπό  αντίξοες συνθήκες, σε γήπεδα ανοιχτά με 8-9 μποφόρ(!) και 90% υγρασία!

Με οδηγό την αγάπη τους για το άθλημα και για το νησί που εκπροσωπούν, έκαναν μια πορεία όνειρο, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του Final Four του πρωταθλήματος Κυκλάδων και να πάρουν την δεύτερη θέση..

Συμμετέχοντας ως πρώτοι στον όμιλο τους και για πρώτη φορά στο Final4, ως outsider κατάφεραν να επικράτησουν στον ημιτελικό του ΑΠΑΣ Φαναριών και να βρεθούν στον τελικό που ηττήθηκαν δίκαια από την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης του κ.Βαγγέλη Βουρτζούμη.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Ιωαννίδης έδωσε το παρών στον τελικό που διεξήχθη στην Σαντορίνη το περασμένο Σαββατοκύριακο, βράβευσε τις ομάδες και συνεχάρη την ομάδα των Μυκονιατών, για την μεγάλη αυτή προσπάθειά τους.

Πως ξεκίνησε όμως αυτή η προσπάθεια; Ουσιαστικά μία μπασκετική παρέα μαζεύτηκε στην αρχή της φετινής σεζόν και έκανε προπονήσεις στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Κόρφου, ενώ ταυτόχρονα οι παίκτες της ομάδας συμμετείχαν στο τουρνουά 3on3 της Mykoleague.

Η μοναδική ευχή τους; “Ας ακουστεί για μια ακόμα φορά το αίτημα δεκαετιών των Μυκονιατών για την περαίωση, επιτέλους, ενός κλειστού γυμναστηρίου και αυτή την φορά να εισακουστεί.”

 

Η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο:

Προπονητής: Γιώργος Σκόρδος

Γιατρός: Αντώνης Πατσιαβούρας

Ρόστερ:

Χρήστος Μπομπάι

Γιώργος Μπάλλας

Γιώργος Κουτσούκος

Γιώργος Σαχάς

Αντώνης Σαμανόγλου

Δημήτρης Κουσαθανάς

Γιάννης Σαχάς

Γιάννης Κέφης

Παύλος Βασιλίεφ

Αλέξανδρος Κονταρίνης

Αλέξανδρος Κολιούλης

Γιώργος Γκαραγκούνης

Γιώργος Υφαντίδης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ