“Χ”ωρίς νικητή το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο γεμάτο από κόσμο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Σε ένα γεμάτο παιχνίδι η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φόρες κατάφερε και τις δύο να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να ισοφαρίσει, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας που την βοηθάει για την συνέχεια.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Τσιγκρίνσκι και Ντέλετιτς, ενώ για τον ΠΑΟΚ και τα δύο γκολ πέτυχε ο  Σβιντέρσκι. Ο «Δικέφαλος το Βορρά» στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, έχοντας και χαμένο πέναλτι, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» παρά το ακυρωθέν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν χαρακτήρα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επέκτειναν στους 40 αγώνες το αήττητο σερί τους.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να είναι και ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπως αμυνόταν η ΑΕΚ.

Μολις στο 5΄ο Γιαννούλης έδωσε στον Σβιντέρσκι, εκείνος πέρασε τον Μπάρκα, γύρισε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ, αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω στον Τσιγκρίνσκι.

Η κυριαρχία του «Δικεφάλου του Βορρά» έφερε και το γρήγορο γκολ. Ο Βαρέλα στο 16΄ βρήκε τον Λημνιό στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, εκείνος γύρισε στον Σβιντέρσκι, ο Πολωνός  πλάσαρε και  την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 0-1.

Τα πολλά αμυντικά κενά και λάθη της Ένωσης έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Στο 25΄ο διαιτητής μετά χρήση του VAR υπέδειξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, στο χέρι του Μπακάκη μετά το γύρισμα του Καντουρί. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση, στόχευσε δεξιά, αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση στο ντέρμπι, γεγονός που κατάφερε, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να ευνοεί τον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν νωρίς, ο Μπακάκης στο 47΄επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους άνηκαν στην ΑΕΚ και στο 54΄ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε για το 1-1. Ο Λιβάγια εκτέλεσε χαμηλά το κερδισμένο φάουλ, ο Ουκρανός έκανε την προβολή, νίκησε τον Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε.

Κόντρα στην ροή του αγώνα στο 58΄ο Λημνιός βγήκε στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έκανε το γύρισμα στον Σβιντέρσκι και εκείνος πλασέ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον “Δικέφαλο του Βορρά”, σημειώνοντας το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο ντέρμπι για το 1-2.

Η Ένωση κατάφερε να βρει δίχτυα στο 63΄αυτή τη φορά με τον Μάνταλο, ωστόσο ο Ελβετός διαιτητής μετά τον έλεγχο της φάσεις στο VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που την έστειλε στα δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 79΄το παιχνίδι ήρθε ξανά στα ίσα με τον Ντέλετιτς να αποδεικνύεται «χρυσή αλλαγή» και να ισοφαρίζει για το 2-2. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα στο Σέρβο που πέρασε από τον Ζίβκοβιτς και έγραψε το όνομά του στο πίνακα ων σκόρερ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν υπάρχει φάουλ στον Αουγκούστο στο ξεκίνημα της φάσης, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ακπόμ, όμως και τα δύο σουτ, τα απέκρουσε σωτήρια ο Μπάρκας, κρατώντας το 2-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 54′ Τσιγκρίνσκι, 79′ Ντέλετιτς/ 16′, 58′ Σβιντέρσκι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο(46΄Γιακουμάκης), Λόπες, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος(85΄Κλωναρίδης), Αλμπάνης(46΄Ντέλετιτς), Λιβάγια

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Καντουρί, Λημνιός(77΄ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ(88΄ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι(64΄ Ακπομ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ