91 χρόνια Παναιτωλικός

Σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια στο Γυμνάσιο Αγρινίου γεννήθηκε ο Παναιτωλικός, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγρινίου που έγραψε ιστορία στα τμήματα κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου ,δημιούργησε φίλους και οπαδούς για το έργο του και για τις ηθικές του αξίες . Ο σκοπός του συλλόγου ήταν η μόρφωση και ο αθλητισμός των απόρων παιδιών . Οι ιδρυτές των «καναρινιών» ήθελαν  να κάνουν πράξη το  «Νους υγιής εν σώματι υγιή».  Και κατάφεραν να δραστηριοποιήσουν χιλιάδες νέους και νέες.

Εν έτη 2017 ο σύλλογος συνεχίζει το έργο του στην φιλανθρωπία και στο αθλητισμό κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά ο «Τίτορμος» ξέρει καλά να αντικρούει τα εμπόδια.

Χρόνια πολλά Παναιτωλικέ.

Ανακοίνωση:

“Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου 1926. Πριν 91 χρόνια άρχισε την πορεία του στο χρόνο. Ο Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ: Συσπείρωσε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις του αθλητισμού στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή και έγινε ο καλύτερος «πρεσβευτής» εκτός της Αιτωλοακαρνανίας. Συμμετέχοντας στα πρώτα περιφερειακά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν. Ως πρωταθλητής της Δυτικής Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Στη Super League τα τελευταία χρόνια.

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος της χώρας, που ίδρυσε και λειτούργησε για μισό αιώνα Νυχτερινές Σχολές, προσφέροντας σε δύσκολες εποχές τη δυνατότητα σε χιλιάδες άπορα ή εργαζόμενα παιδιά να μάθουν γράμματα. Κάνοντας ακόμα πιο στενούς τους δεσμούς με τη νεολαία και την κοινωνία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Που κέρδισε την εκτίμηση, την αναγνώριση και αγάπη των φιλάθλων. Με τον τρόπο που πορεύεται. Τις αρχές και αξίες που υπηρετεί. Τη διαρκή προσπάθειά του να εξελίσσεται, να δυναμώνει, να βάζει στόχους.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Σημείο αναφοράς για το Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την προσφορά! Με δράση που άρχισε σαν σήμερα, 91 χρόνια πριν. 9 Μαρτίου 1926″…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ