4Χ4 η ΑΕΚ και συνεχίζει…

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ που επικράτησε του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ.

Όπλισε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Super League 1, δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Με αυτή τη νίκη η Ένωση έφτασε στους 36 βαθμούς και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες αν και παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και έδειξαν διαβασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, μπλόκαραν τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένη, βρήκε τα πατήματα της και εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που είχε και έφτασε στους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” πέτυχε ο Ολιβέιρα από το σημείο του πέναλτι, ενώ το δεύτερο σημείωσε ο Μάρκο Λιβάγια με ωραία κεφαλιά “ψαράκι”, ο Κροάτης μετράει 100 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το μοναδικό γκολ για τον Ατρόμητο πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο αγώνας:

Με… φωνές του Χιμένεθ ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ που προσπαθούσε να δώσει ώθηση στους παίκτες του, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει νωθρά.

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που είχε την πρώτη τελική στην αναμέτρηση στο 11ο λεπτό. Ο Χαρίσης πήγε  να αιφνιδιάσει Αθανασιάδη από μακριά, ο οποίος ήταν εκτός εστίας. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε πίσω βήματα και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η Ένωση είχε καταφέρει να βγει σε θέση για γκολ δύο φορές με τον Ολιβέιρα και τον Λιβάγια, ωστόσο και οι δυο παίκτες της ήταν εκτεθειμένοι.

Στο 34’ η ΑΕΚ μπόρεσε να απειλήσει στο ελάχιστο τον Μανδά μετά την σέντρα του Λιβάγια, όμως Ολιβέιρα και Γκαρσία συγκρούστηκαν στον αέρα χωρίς αποτέλεσμα.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε αρκετές μονομαχίες, η ΑΕΚ είχε την κατοχή, άλλαζε την μπάλα, δίχως όμως να προσεγγίζει την εστία του Μανδά. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Τα πατήματα της φάνηκε πως βρήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 49’ ο Σιμόες έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, όμως ο Μανδάς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια την κεφαλιά του Ολιβέιρα σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα, ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58’ ήταν σειρά να απειλήσει ο Λιβάγια, με ωραία ενέργεια πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο πλάσαρε τον Μανδά, αλλά ο δεύτερος μπλόκαρε σταθερά.

Τελικά η Ένωση βρήκε τα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Στο 62’ Σάλομον έσπρωξε στην περιοχή, εκτός φάσης τον Σιμόες με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για το 1-1.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων και με ένα εξαιρετικό γκολ (73’) ο Μάρκο Λιβάγια έγραψε το 2-0, με κεφαλιά ψαράκι, μετά την ασίστ του καθοριστικού Μιχάλη Μπακάκη.

Ο Ατρόμητος μείωσε στο 89’ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση στο πέναλτι που κέρδισε σημειώνοντας το 2-1.

Σκόρερ: 63’ Ολιβέιρα, 73’ Λιβάγια / 89′ Χριστοδουλόπουλος

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες(81’ Σιμάνσκι), Σάχοβ, Μάνταλος(77’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία(81’ Τάνκοβιτς), Λιβάγια(90’+4’ Μαχαίρας) , Ολιβέιρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκάλο(74’ Ουμπιντες), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης(40’ Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος, Μουνίθ, Ραμπέγιο(60’ Κωτσόπουλος), Μανούσος(60’ Χριστόδουλος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ