Euro 2020: Η Τσεχία κατατρόπωσε την Ολλανδία

Με πρωταγωνιστή τον Σικ, η Τσεχία νίκησε την Ολλανδία και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Euro 2020

Για την φάση των “16” του Euro2020, η Τσεχία νίκησε με 2-0 την Ολλανδία, με τον Σικ να κλέβει την παράσταση.

O επιθετικός της Λεβερκούζεν κέρδισε την αποβολή του Ντε Λιχτ και τελείωσε την πρόκριση για τους Τσέχους που θα αντιμετωπίσουν την Δανία στην προημιτελική φάση. Τα τέρματα πέτυχαν ο Σικ και ο Χόλες.

Ο αγώνας:

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν από πλευράς Ολλανδίας με την κεφαλιά του Ματίας Ντε Λιχτ στο 8ο λεπτό που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια η Τσεχία ήταν εξαιρετική αμυντικά χωρίς να δεχτεί πολλές ευκαιρίες κρατώντας την Ολλανδία στο μηδέν, και βρήκε σημαντική ευκαιρία στο 38ο λεπτό με τον Μπαράκ που εισέβαλε στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε πάνω στους αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.

Η Ολλανδία απάντησε στους Τσέχους στο 45+2′ με το σουτ του Βαν Άανχολντ που πήγε άουτ.

Οι «Οράνιε» μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και πίεσαν την άμυνα της Τσεχίας όμως με εξαίρεση την ευκαιρία του Μάλεμε στο 52ο λεπτό που δεν κατόρθωσε να περάσει τον Βάτσλικ δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία.

Τρία λεπτά αργότερα η Ολλανδία έμεινε με δέκα παίκτες χάρη σε αποβολή του Ντε Λιχτ. Ο άσος της Γιουβέντους μάρκαρε τον Σικ που έβγαινε στην πλάτη της άμυνας ωστόσο στην προσπάθεια του να διώξει χρησιμοποίησε το χέρι του και δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς ήταν ο τελευταίος αμυντικός.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Τσεχία πήρε τα ηνία του αγώνα και αρχικά έχασε σημαντική ευκαιρία με το σουτ του Καντέραμπεκ που έδιωξε ο Ντάμφρις πάνω στην γραμμή και στην συνέχεια άνοιξε το σκορ με τον Χόλες στο 68ο λεπτό. Η Τσεχία κέρδισε φάουλ, ο Κάλας με τον Χόλες έπαιξαν το 1-2 με το κεφάλι και ο μέσος της Σλάβια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στεκέλεμπουργκ.

Η εκπληκτική η Τσεχία κλείδωσε την πρόκριση τους “8” στο 80ο λεπτό. Ο Μπάρακ έκλεψε την μπάλα από τον Βάϊναλντουμ γύρισε την μπάλα στο Σικ και αυτός νίκησε τον Στεκέλεμπουργκ για το τελικό 0-2

Σκόρερ: Χόλες 68′, Σικ 80′

Κίτρινες: Ντάμφρις 46′, Ντε Γιονγκ 84′ – Κουφάλ 56′

Κόκκινες: Ντε Λιχτ 55′

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ(Τίμπερ 81′), Ντάμφρις, Φ. ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν(Βέγκχορστ 73′), Φαν Άανχολντ(Μπέργκις 81′), Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ, Μάλεν(Πρόμες 57′)

Τσεχία (Σιλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Σέβτσικ(Χλόζεκ 85′), Σούτσεκ, Μάσοπουστ(Γιάνκτο 79′), Χόλες(Κραλ 85′), Μπάρακ(Σάντιλεκ 92′), Σικ(Κρμέντσικ 92′)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ