US Open: Συγκλονιστικός Μεντβέντεφ, «γκρέμισε» το όνειρο του Τζόκοβιτς

«Βασιλιάς» του US Open ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νίκησε στον τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεβ ήταν ο μεγάλος νικητής του US Open, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του αμερικανικού τουρνουά.

Ο Ρώσος τενίστας μετά από τρεις χαμένους τελικούς, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam και παράλληλα να “χαλάσει” το ιστορικό και ασύλληπτο calendar-Year Grand Slam του Τζόκοβιτς. Έτσι το νο.1 του κόσμου έχασε την ευκαιρία να το καταφέρει, μετά το 1969 και τον θρυλικό Ροντ Λέιβερ που έκανε το Calendar Slam, δηλαδή να κερδίσει και τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam σε μια χρονιά!

Στα 38 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νόλε, ενώ είχε και 27 winners, με τον Ρώσο πρωταθλητή την ίδια στιγμή να έχει 16 άσους, 38 winners και 31 αβίαστα λάθη.

O Μεντβέντεφ έγινε ο 1ος Ρώσος μετά από τον Μαράτ Σάφιν (2000) που κατακτά το US Open και μόλις ο 2ος στην ιστορία ενώ ο Σέρβος παρέμεινε στα 20 Grand Slam μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ.

Παράλληλα, ο 25χρονος αθλητής θα φύγει από τη Νέα Υόρκη με 2,5 εκατ. δολάρια, αλλά θα παραμείνει στο Νο2. το κόσμου, με το νο.1 να είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ