Copa Africa: Στους «16» το Μαρόκο, όρθια η Γκαμπόν

Δύσκολη νίκη για Μαρόκο, πρώτη νίκη για Μαλάουι όρθια η Γκαμπόν.

Το Μαρόκο δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε με 2-0 επί των Νήσων Κομόρος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, κάνοντας το «2 στα 2» γίνοντας η δεύτερη ομάδα -μετά το Καμερούν που φιλοξενεί τη διοργάνωση- που έκλεισε θέση στη φάση των «16».

Για το Μαρόκο ο Αμαλάχ στο 16′ έδωσε προβάδισμα, για να «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του ο Ζακάρια Αμπουκλάλ της Αλκμάαρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 83′ ο Εν Νεσιρί δεν μπόρεσε να νικήσει σε εκτέλεση πέναλτι τον Μποϊνά.

Το Μαλάουι πήρε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση  με ανατροπή-επικρατώντας της Ζιμπάμπουε με 2-1. Η Ζιμπάμπουε προηγήθηκε στο 38′ με τον Βαντί, όμως τα δύο γκολ του Εμχανγκό στο 43′ και στο 58′, έδωσαν πολύτιμο τρίποντο στο Μαλάουι που έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του.

Σενεγάλη και Γουινέα αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική που διεξήχθη στην πόλη Μπουσουφάμ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες συνεχίζουν να «συγκατοικούν» στην κορυφή της κατάταξης.

Η πληγωμένη Γκαμπόν απ’ τις απουσίες των αστεριών της, , απέσπασε ισοπαλία 1-1 απ’ την Γκάνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, φτάνοντας τους 4 βαθμούς έπειτα απο δύο αγώνες. Η Γκαμπόν αναγκάστηκε να αγωνιστεί την ύστατη ώρα δίχως τους Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Λεμινά και Μεγιέ, καθότι και οι τρεις τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους, έχοντας παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορονοϊόυ . Η Γκάνα προηγήθηκε με το γκολ του Αντρέ Αγιού στο 18’, όμως ο Αλεβινάχ που μπήκε αλλαγή στο 53’ στη θέση του Μπουανγκά, χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στην Γκαμπόν, που είναι κοντά στην πρόκριση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ