Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

Έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός, νικώντας τη Λαμία στη Λεωφόρο

O Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο, για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το νικητήριο τέρμα πέτυχε στο 19ο λεπτό ο Ιωαννίδης. Το “Τριφύλλι” έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα και να καθαρίσει με την πρόκριση, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα (27/4) στην έδρα της Λαμίας στο Αθανάσιος Διάκος.

Ο αγώνας:

Πιο δυνατά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι και η πρώτη ευκαιρία άνηκε σε αυτόν. Στο 2ο λεπτό μετά από ωραία σέντρα από δεξιά του Κώτσιρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Αϊτόρ έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα, ψηλά άουτ.

Η πίεση καρποφόρησε στο 19ο λεπτό. Ο Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, διείσδυσε μέσα και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Σαράνοφ, κάνοντας το 1-0.

Στο 23ο λεπτό νέα ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς να σουτάρει από τα αριστερά, αλλά αστόχησε.

Στο 31′ ήταν η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Ελευθεριάδη να σουτάρει, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Παλάσιος έκανε την προβολή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η Λαμία είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, με τον Νούνιες να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε το ίδιο δυνατά και στο 48ο λεπτό ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Σαράνοφ να αποκρούει.

Στο 57′ νέα ευκαιρία για τους “Πράσινους” με τον Βέλεθ να παίρνει την κεφαλιά αμαρκάριστος, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ.

Η ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και μετά από δύο εκτελέσεις κόρνερ στο 63′ και στο 64′ οι κεφαλιές του Ιωαννίδη και του Γκατσίνοβιτς, αντίστοιχα, δεν βρήκαν στόχο.

Στο 78′ ο Αϊτόρ βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος πίεζε για το δεύτερο τέρμα το “Τριφύλλι”, δεν τα κατάφερε και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ.

Κίτρινες:  Κώτσιρας, Πέρεθ – Μαζουλουξής, Σαράνοφ

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72′ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72′ Καρλίτος), Αϊτόρ (80′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μαζουλουξής(46′ Σιμόν), Σαραμαντάς, Νούνιες, Μπεχαράνο (88′ Γκέντσογλου), Τάιρον (70′ Τσανδάρης), Ελευθεριάδης (70′ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62′ Μανούσος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ