Η Ιωάννα Παπαθεοδώρου μιλά αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο για τη βράβευσή της ως κορυφαία πρωτοετής αθλήτρια της σεζόν στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αλλά και για την εμπειρία της στην Αμερική.
Η Ελληνίδα διεθνής επιθετικός, που αγωνίζεται με τη φανέλα των River Hawks του πανεπιστημίου UMass Lowell της Βοστώνης, στην πρώτη της σεζόν σημείωσε 10 τέρματα σε 15 αγώνες. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ για την ποδοσφαιρική ομάδα των UMass Lowell Athletics, ενώ παράλληλα είναι η δεύτερη καλύτερη για rookie παίκτρια στην ιστορία της Division 1 της NCAA Soccer.
Για αυτή την επιτυχία της, αλλά και για την εμπειρία της Αμερικής, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.
Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:
Ένα σχόλιο για το βραβείο, πώς αισθάνεσαι;
«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη. Πρώτη φορά παίρνω μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση με τόσο πολύ κόσμο και βραβεύομαι. Είναι σίγουρα μια επιβεβαίωση και ταυτόχρονα μια επιβράβευση για τους κόπους μου. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά για να πετύχω ακόμα περισσότερα πράγματα για την ομάδα μου και για εμένα προσωπικά».
Πόσο σε έχει βοηθήσει αγωνιστικά η παρουσία σου στην Αμερική;
«Σίγουρα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η παρουσία μου στην Αμερική. Καταρχάς με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ψυχολογικά γιατί το να έρχεσαι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να παίρνεις βραβείο κορυφαίας πρωτοετούς αθλήτριας της σεζόν και η επίδοσή μου να αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη για πρωτοετή στην ιστορία της Division 1 της NCAA Soccer, αυτό αυτόματα σε ανεβάζει ψυχολογικά και σου δίνει αυτοπεποίθηση. Από κει και πέρα το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Έχω συμπαίκτριες διεθνείς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Τυνησίας, της Σερβίας και το να αγωνίζεσαι και να μπορείς να ανταποκριθείς σε τέτοιο επίπεδο σίγουρα σε ανεβάζει και αθλητικά. Σε τραβάει προς τα πάνω, σε βελτιώνει».
Πώς είναι οι αγωνιστικές συνθήκες και το πρωτάθλημα εκεί;
«Το πρωτάθλημα στην Αμερική είναι αρκετά δύσκολο. Την αγωνιστική σεζόν έχουμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολλές φορές απαιτείται να αγωνιστούμε και δύο φορές τη βδομάδα. Και σε όλο αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τα ταξίδια για τους αγώνες αλλά και την καθημερινή παρουσία μας στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό κομμάτι».
Ποιες διαφορές βλέπεις συγκριτικά με την Ελλάδα;
«Συγκριτικά τώρα με την Ελλάδα βλέπω αρκετές διαφορές. Καταρχάς εδώ έχεις απίστευτες αθλητικές υποδομές. Έχουμε πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, έχουμε ένα προπονητικό επιτελείο τριών προπονητών, έχουμε γιατρό και φυσικοθεραπευτή καθημερινά στις προπονήσεις και γενικά οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση Θυμίζουν επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου. Επίσης όπως ήδη προανέφερα το αγωνιστικό επίπεδο είναι αρκετά πιο υψηλό από την Ελλάδα. Και το βασικότερο ίσως είναι ότι εδώ σου δίνεται η δυνατότητα να σπουδάζεις και ταυτόχρονα να κάνεις τις προπονήσεις σου και τους αγώνες σου χωρίς το ένα να λειτουργεί εις βάρος του άλλου».
Ποια είναι τα επόμενα βήματά και οι στόχοι σου;
«Τα επόμενα βήματα μου είναι να πάρω πρώτα το πτυχίο μου και να έχω όλα τα χρόνια μου εδώ στην Αμερική, μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Και βέβαια τελειώνοντας από εδώ θα ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ επαγγελματικά πλέον σε κάποια ομάδα υψηλού επιπέδου».