Mundial 2022: «Εξάσφαιρη» Αγγλία, διέλυσε το Ιράν

Άνετη νίκη της Αγγλίας που διέλυσε το Ιράν και ξεκίνησε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Αγγλία επικράτησε άνετα με 6-2 του Ιράν στο στάδιο Καλιφα, για την 1η αγωνιστική του Β’ ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002.

Τα τέρματα πέτυχαν οι Μπέλιγχαμ (35′), Σάκα (43′, 62′) και Στέρλινγκ (45’+1′), Ράσφορντ (72′) και Γκρίλις (89′) για τους Άγγλους. Για τους Ιρανούς ο Ταρεμί (65′, 90’+2′). Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες με τον Μαγκουάιρ και τον Αζμούν.

Βασικοί για το Ιράν ξεκίνησαν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Μοχαμαντί και Χατζισαφί.

Ο αγώνας:

Οι Άγγλοι πήραν τα ηνία του αγώνα από την αρχή και πίεσαν το Ιράν, με την ομάδα του Κεϊρός να μην μπορεί να κρατήσει μακριά από τα καρέ της την αγγλική ομάδα.

Στο 20ο λεπτό το Ιράν είδε τον βασικό τερματοφύλακά του να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Χοσεϊνί.

Η πίεση συνεχιζόταν για την αγγλική ομάδα και έφτασε κοντά στο γκολ στο 30ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Μαγκουάιρ κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 35ο λεπτό η ομάδα του Σαουθγκέιτ άνοιξε το σκορ, μετά από ωραία σέντρα του Σο από τα αριστερά, ο Μπέλιγχαμ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το 2-0 δεν άργησε και στο 42′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σάκα με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, σημείωσε το 2-0.

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (45+1′), τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν και άλλο τέρμα. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Κέιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Στέρλινγκ από την μικρή περιοχή, με εύστοχο πλασέ, έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγγλία είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς να αφήνει περιθώρια στο Ιράν που έδειχνε ανήμπορο να αντιδράσει.

Στο 62′ ο Σάκα με ωραία προσωπική ενέργεια και ωραίο τελείωμα έκανε το 4-0.

Στο 65′ το Ιράν μείωσε σε 4-1 μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γκολιζαντέ, ο Ταρεμί με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Πίκφορντ.

Στο 72′ η ομάδα του Σαουθγκέιτ πέτυχε και πέμπτο τέρμα, με τον Ράσφορντ να κάνει το 5-1.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, αλλά στο 89′ οι Άγγλοι έκαναν το 6-1, μετά από ωραία συνεργασία, ο Γκρίλις διαμόρφωσε το 6-1.

Στο 90+8′ ο Αζμούν βρέθηκε απέναντι από τον Πίκφορντ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90+12′ το Ιράν μέσω του VAR, κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταρεμί διαμορφώνοντας το τελικό 6-2.

Κίτρινες: Γιαχανμπάχς, Πουραλιγκατζί

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70΄ Ντάιερ), Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (70΄ Φόντεν), Σο, Σάκα (70΄ Ράσφορντ), Κέιν (75΄ Γουίλσον), Στέρλινγκ (71΄ Γκρίλις)

Ιράν (Κάρλος Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ (20΄. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί (63΄ Τοραμπί), Γιαχανμπάχς (46΄ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Τσεσμί (46΄ Κανάνι), Καρίμι (46΄ Εζατολάχι), Μ. Χοσεϊνί, Νουρολαχί (77΄ Αζμούν)

 

Όμιλος Β’

Αγγλία 3

ΗΠΑ 0

Ουαλία 0

Ιράν 0

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ