ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός: “5άρα” και κοιτάζει τον “τελικό” με τη Φρανκφούρτη

Καθάρισε τον Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ και κοιτάζει τη Φρανκφούρτη

O ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-0 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, για τη 12η αγωνιστική της Super League 1.

Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Οζντόεφ (21’), Μουργκ (28’, 71’), Ντεσπόντοφ (74’) και Ράφα Σοάρες (80’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται για τον “τελικό” πρωτιάς στον όμιλο τους κόντρα στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία.

Ο αγώνας:

Το σουτ του Τάισον στο 5’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Αντριάν Χοβάν ενώ αυτό του Κώστα Πηλέα στο 8’, έπειτα από διαδοχικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πέρασε πάνω από την εστία του Τόμας Κοτάρσκι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν υπέροχα, αλλά ο Μουργκ σε επίδειξη αλτρουισμού, αντί να πλασάρει θέλησε να βρει τον Μπράντον Τόμας, με τον Εμίλ Μπέργκστρομ να διώχνει.

Η επιθετικότητα των «ασπρόμαυρων» επιβραβεύτηκε στο 21’, με τον Τάισον να στέλνει συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Οζντόεφ, με τον Ρώσο να ανοίγει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά (1-0).

Λίγο μετά το 1-0, οι Σερραίοι προχώρησαν και στην αναγκαστική αλλαγή, με τον Δεληγιαννίδη να περνά στο γήπεδο στη θέση του Αυλωνίτη. Στο 24′ ο Δεληγιαννίδης πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Κοτάρσκι να διώξει σε κόρνερ τη μπάλα.

Πολύ γρήγορα ήρθε και το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, συγκεκριμένα στο 28′: Κλέψιμο του Τάισον μετά από παρακινδυνευμένη μεταβίβαση, συνδυασμός στο όριο της περιοχής, τελικός αποδέκτης ο Μουργκ που έκανε το 2-0.

Ο Πηλέας έκανε το γύρισμα, αλλά ο Δεληγιαννίδης προ κενής εστίας και με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Ανοιχτό το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή στιγμή στο 52ο λεπτό και μάλιστα διπλή, με τον Χοβάν να λέει «όχι» σε ισάριθμες προσπάθειες του Τόμας.

Οι αλλαγές δεν έριξαν το τέμπο, το αντίθετο μάλιστα. Ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία κούρσα στο 71’, ο Ντεσπόντοφ γύρισε την μπάλα που κόντραρε στον Νταμίλ Ντανκερλούι και στρώθηκε στον Μουργκ που σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς (3-0).

Τρία λεπτά μετά, σε κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο αέρας βοήθησε τον Βούλγαρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χοβάν παρά την προσπάθεια του Ντανκερλούι (4-0).

Οι «ασπρόμαυροι» δεν σταμάτησαν, αφού κι όσοι πέρασαν ως αλλαγή είχαν διάθεση να δείξουν πράγματα. Στο 80’, έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ του Τζίμα, ο Χοβάν έδιωξε, αλλά στην επαναφορά ο Ράφα Σοάρες είχε εύκολο έργο για το τελικό 5-0 με διαγώνιο σουτ.

Κίτρινες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (77’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ (68’ Μεϊτέ), Μουργκ (77’ Τζίμας), Τάισον (68’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Αυλωνίτης (22’ Δεληγιαννίδης), Μπέργκστρομ, Μούργος (75’ Μασκανάκης), Πηλέας, Τόμας (46’ Θυμιάνης), Μορέιρα, Στάικος (63’ Μασαρίποφ), Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Αλεξιτς (63’ Μπαϊροβιτς).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ