Παναθηναϊκός μπάσκετ: Για την νίκη και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας

Την νίκη που θα του δώσει σοβαρό προβάδισμα για να κατακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας θέλει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Φενέρμπαχτσε(9/2, 21:15) για την 26η αγωνιστική της ευρωλίγκας και το μόνο που θέλει και αναζητά είναι η νίκη που θα τον διατηρήσει μέσα στις ομάδες της πρώτης τετράδας.

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και όποια κερδίσει αποκτάει προβάδισμα για το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι “πράσινοι” στον πιο μέχρι τώρα κομβικό αγώνα της σεζόν δεν θα έχουν, όπως σας είχε ενημερώσει και το kingsport.gr, τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Σλούκα για τον οποίον όμως δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση με τις πιθανότητες όμως να μην είναι θετικές. Αντίθετα οι Λεσόρ και Ερναγκόμεθ θα αγωνιστούν κανονικά κάτι που ικανοποιεί πλήρως τον Εργκίν Αταμάν.

Εργκίν Αταμάν: “Είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δείξουν τις ικανότητές τους”

Ο προπονητής της ομάδας μιλώντας στους δημοσιογράφους για την αναμέτρηση τόνισε οτι ο αγώνας είναι πολύ κομβικός αναγνωρίζοντας παράλληλα και την κούραση που έχουν οι παίκτες του τόσο από τα συνεχή παιχνίδια όσο κυρίως από το γεγονός ότι σε αυτή την τελευταία στροφή οι τραυματισμοί δεν έχουν έχουν αποσυντονίσει κάπως τη συνοχή της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε

“Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην EuroLeague φέτος που να μην έχει κάνει ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό να χάσεις ένα ματς στο πρωτάθλημα, ειδικά μετά από διπλή αγωνιστική, όπου πρέπει να βρεις συγκέντρωσή σου. Παίξαμε χωρίς τον Λεσόρ, χωρίς τον Ερνανγκόμεθ. Ο Σλούκας ήταν τραυματίας.

Το σημαντικό είναι ότι απομέμουν 9 εβδομάδες στην EuroLeague και πρέπει να έχουμε μια καλή θέση στη βαθμολογία. Η εικόνα της κατάταξης είναι ξεκάθαρη. Είμαστε στην ίδια θέση με τη Φενέρμπαχτσε. Όταν την αντιμετωπίσαμε πριν τρεις μήνες, ήμασταν μια διαφορετική ομάδα. Κι εκείνοι είναι όμως διαφορετικοί, άλλαξαν προπονητή

Αύριο είναι ένα νέο παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας. Η Φενέρ είναι καλή ομάδα, αλλά στο γήπεδό μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όπως παίζουμε συνήθως εντός έδρας, ιδίως στην EuroLeague.

Δεν είναι κάτι ξεχωριστό το ότι έγινε sold-out το παιχνίδι με τη Φενέρ. Όλα μας τα εντός έδρας ματς, ήταν σχεδόν sold-out. Κόντρα στον Ολυμπιακό, την Παρτίζαν, την Αρμάνι. Φυσικά ο κόσμος μας ξέρει τη σημασία αυτού του αγώνα για την κατάταξη. Εμείς έχουμε κάποιους νέους παίκτες σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε τον Κέντρικ Ναν, αλλά και τον Ντίνο Μήτογλου, που δεν είχε αγωνιστεί τότε. Οι δύο ομάδες θα δείξουν το χαρακτήρα τους για να κερδίσουν.

Το πλάνο μας δεν αλλάζει ανάλογα με την αντίπαλη ομάδα. Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει καλή άμυνα σε όλα τα εντός έδρας, έχουμε παίξει έξυπνα στην επίθεση, μοιράζοντας την μπάλα. Αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε τον Κώστα Σλούκα, από ότι καταλαβαίνω. Πρέπει να βρούμε καλό ροτέισον και καλά ποσοστά στην επίθεση.

Όλοι είναι κουρασμένοι. Η σεζόν είναι μακρά, με πάρα πολλά παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Όταν αντιμετωπίζεις τραυματισμούς, κάποιοι παίκτες παίρνουν αναγκαστικά περισσότερα λεπτά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ