Euro 2024: Νίκη πρόκρισης για την Αυστρία

H Αυστρία πανηγύρισε τη νίκη επί της Πολωνίας και έχει ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση

Για την δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Αυστρία νίκησε με 3-1 την Πολωνία και έβαλε σοβαρές βάσεις πρόκρισης έστω και ως καλύτερη τρίτη.

H ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης των ομίλων θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία και μπορεί να της αρκεί ακόμη και η ισοπαλία.

Αντίθετα για τους Πολωνούς μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς το τουρνουά επί της ουσίας τελείωσε. Θέλουν μόνο νίκη στο φινάλε απέναντι στη Γαλλία και να γίνει συνδυασμός αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους για να συνεχίσουν (ακόμη και ο συντελεστής των γκολ που έχουν έως τώρα, 2-5, δεν επιτρέπει να αισιοδοξούν).

Ο αγώνας:

Οι Αυστριακοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 9ο λεπτό με την σέντρα του Εμβουένε και την κεφαλιά του Τράουνερ.

Η απάντηση των Πολωνών ήρθε στο 30ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Πιόντεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Αυστριακοί ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Πρας να κάνει την πάσα προς τον Αρναούτοβιτς που άφησε την μπάλα να περάσει για τον Μπάουμγκάρτνερ που πλασάρε ιδανικά τον Σέσνι.

Το τελικό 3-1 έγραψε ο αρχηγός των Αυστριακών, Μάρκο Αρναούτοβιτς να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας νικώντας από την άσπρη βούλα τον τερματοφύλακα της Πολωνίας μετά από πέναλτι που παραχώρησε ο ίδιος.

Κίτρινες: Σλις, Μόντερ, Λεβαντόφσκι, Σέσνι – Βίμερ, Αρναούτοβιτς

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέσνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46′ Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλις (75′ Γκροσίτσκι), Μπούσκα (60′ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Πιάτεκ (60′ Λεβαντόφσκι)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Μουένε (63΄ Πρας), Τράουνερ (59′ Ντανσό), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81′ Γκρέγκοριτς)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ