Άρης-Ολυμπιακός: Κακοί οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τον Άρη

Ένας κακός Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και πλέον κοιτά τη Λιόν.

Ο Άρης νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν κακό Ολυμπιακό, που ποτέ δεν μπήκε στο ματς, ούτε βοήθησαν οι αλλαγές.

Σκόρερ των Θεσσαλονικέων ο Μανού Γκαρθία στο 3’ και ο Λορέν Μορόν στο 41’. Για τους Πειραιώτες μείωσε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 90’+6’.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης επιστρέφει στις νίκες, αλλά όσον αφορά τον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, μιας και είναι η δεύτερη απώλεια βαθμών σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές (είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Παναιτωλικό).

Έτσι, ο Ολυμπιακός μένει στους 10 βαθμούς, στο -3 από τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να έχει επίσης 10 και παίζει αύριο. Ενώ ο Άρης ανεβαίνει στους 8 βαθμούς και την 4η θέση.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται στην φετινή ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα, απέναντι στη Λιόν στη Γαλλία την Πέμπτη 26/9 στις 22:00 για την 1η αγωνιστική του Europa League. Ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις, υποδέχονται τον Ατρόμητο (Κυριακή 29/9, 19:00), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 29/9, 20:30).

Το ματς

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα στην άμυνα, Έσε, Γκαρθία στον άξονα, Ζέλσον, Τσικίνιο, Βέλντε μεσοεπιθετικά και Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τους γηπεδούχους επίσης με 4-2-3-1 με τον Κουέστα στο τέρμα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ στην άμυνα, Σιφουέντες, Μόντσου στον άξονα, Ντιαντί, Γκαρθία, Σίστο μεσοεπιθετικά και Μορόν στην κορυφή.

Ο Άρης αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε στο 3ο λεπτό. Ύστερα από ανάπτυξή τους, που ξεκίνησε από τον Κουέστα για τον Μάγιο, εκείνος έδωσε στον Νταντί, ο οποίος πέρασε από τον Ορτέγκα, γύρισε για τον επερχόμενο Μανού Γκαρθία, που με πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0.

Στο 11’ ο Ελ Κααμπί σούταρε από μακριά, αλλά το σουτ σταμάτησε στα σώματα, ενώ στη συνέχεια η φάση ολοκληρώθηκε με τον Κουέστα να μαζεύει το γέμισμα του Βέλντε.

Στο 19’ ο Έσε έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ελ Κααμπί, που έπιασε κεφαλιά αλλά δεν είχε καλή ισορροπία, με τον Κουέστα να μπλοκάρει. Ενώ δύο λεπτά μετά, ο Τσικίνιο εκτέλεσε ελάχιστα άουτ ένα φάουλ.

Στο 29’ και στο 30΄ο Ντιαντί είχε ισάριθμα άστοχα σουτ.

Στο 31’ ύστερα από λάθος του Ντόη, ο Μανού Γκαρθία γίρισε, ο Μόντσου εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Ορτεγκα και πλάσαρε στην κίνηση, με τη μπάλα να κοντράρει στον αριστερό μπακ των Πειραιωτών.

Ενώ στο 36’ ο Τσικίνιο εκτέλεσε ξανά φάουλ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός.

Και στο 41’ ο Άρης έφτασε στο δεύτερο γκολ του. ο Μανού Γκαρθία έκανε γέμισμα στην περιοχή, ο Μορόν που ξεχάστηκε από την άμυνα, πλάσαρε από κοντά για το 2-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο ματς τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα, αντί των Γκαρθία και Βέλντε.

Στο 48’ ο Γουίλιαν σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 52’ ο Μαρτίνς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Στο 65’ ο Γκαρθία έκλεψε τη μπάλα από τον Κάρμο, έφυγε στην επίθεση, άνοιξε στον Μορόν, ο οποίος πήγε να «κρεμάσει» τον Τζολάκη, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ενώ στο 68’ ο Ολιβέιρα σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ.

Στο 69’ ο Γιάρεμτσουκ πέρασε αντί του Τσικίνιο, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2 από πλευράς Ολυμπιακού.

Στο 70’ ο Γιάρεμτσουκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βέλντε, εν συνεχεία ο Ελ Κααμπί πλάσαρε, αλλά ο Μπράμπετς το έβγαλε.

Στο 72’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 84’ ο Μορόν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πήγε να τελειώσει τη φάση, με τον Τζολάκη να αποσοβεί.

Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90’+6’, όταν ύστερα από ασίστ του Ροντινέι, ο Ελ Κααμπί πλάσαρε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κούεστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σιφουέντες (90’+3’ Ζουλ), Μόντσου, Ντιαντί (76’ Σαβέριο), Γκαρθία (76’ Νταρίντα), Σίστο, Μορόν (86’ Σαμόρα)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (77’ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Γκαρθία (46’ Ολιβέιρα), Μαρτίνς (77’ Κοστίνια), Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ