Ιωάννα Χατζηλεοντή στο Kingsport.gr: «Ο κόσμος να περιμένει ότι θα δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι, με στόχο τις νίκες και τους τίτλους»

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Δημήτρη Μαγγανάρη

Επαναπατρίστηκε μπασκετικά για χάρη του Παναθηναϊκού και υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Δημήτρη Μαγγανάρη για τους στόχους του Παναθηναϊκού, το κλίμα που βρήκε στην ομάδα, αλλά και για το δικό της μπασκετικό όνειρο.

Η Ελληνίδα φόργουορντ-σέντερ σχολιάζει και το φαινόμενο Κέιτλιν Κλάρκ, ενώ αναφέρεται και στην προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική στο επόμενο Ευρωμπάσκετ. Τέλος στην ερώτηση για το δικό της μπασκετικό πρότυπο η απάντηση ήταν αφοπλιστική, καθώς είπε τον μπαμπά της!

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Kingsport.gr:

ioanna chatzileonti panathinaikos - dimitris maganaris kingsport.gr

Ιωάννα, πως νιώθεις που είσαι μέλος πλέον του Παναθηναϊκού και ποιες οι σκέψεις σου για την νέα αγωνιστική σεζόν;

«Είναι μεγάλη μου τιμή που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, ενός τόσο μεγάλου και ιστορικού συλλόγου είναι πραγματικά φοβερό το συναίσθημα. Τώρα οι πρώτες μου σκέψεις είναι να φέρουμε νίκες και επιτυχίες στο σύλλογο».

Ερχόμενη στην ομάδα τι κλίμα βρήκες και πώς κύλησαν οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας;

«Η αλήθεια είναι ότι βρήκα ακόμα καλύτερο κλίμα στην ομάδα από ό,τι περίμενα. Η coach Γκουζίνη σαν προπονήτρια είναι ένας άνθρωπος που την νοιάζει να έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας και αυτό είναι κάτι που το έχουμε πετύχει, αν και είμαστε νέα ομάδα».

Φέτος είχαμε μεγάλες και ριζικές αλλαγές, καθώς άλλαξε όλο το σταφ, αλλά και αρκετές από τις παίκτριες. Τι να περιμένει ο κόσμος από αυτή τη νέα προσπάθεια;

«Ο κόσμος να περιμένει ότι θα δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι, με σκοπό τη νίκη και μόνο αυτή. Θα παίξουμε πολύ ωραίο μπάσκετ έχω να να πω, οπότε τους περιμένουμε όλους στο γήπεδο».

Πώς βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, με δεδομένο ότι έχουμε και τον Αθηναϊκό πολύ δυνατό φέτος;

«Είναι αλήθεια ότι φέτος και ο Αθηναϊκός επένδυσε πολύ, αλλά και οι άλλες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά και πιστεύω ότι όλο το πρωτάθλημα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

ioanna chatzileonti panathinaikos - thanos fotopoulos kingsport.gr interview (2)

Έρχεσαι από την Αμερική θα ήθελα να μου πεις πως βλέπουν εκεί το άθλημα και ποια είναι η πιο σημαντική διαφορά με την Ευρώπη;

«Μια από τις σημαντικές διαφορές είναι η οργάνωση και ο τρόπος με τον οποίον βλέπουν το άθλημα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στις αθλήτριες. Η προβολή επίσης είναι διαφορετική, καθώς στις ΗΠΑ η τηλεόραση δείχνει όλους τους αγώνες και αυτό είναι καλό για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι αρκετές Ελληνίδες νεαρές αθλήτριες επιλέγουν να αφήσουν τη χώρα μας και να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αμερική. Αυτό γιατί συμβαίνει πιστεύεις;

«Το βήμα αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει μια νεαρή αθλήτρια, γιατί μπορεί να συνδυάσει το μπάσκετ σε ένα πολύ καλό επίπεδο με τις σπουδές. Επίσης, στην Αμερική, αλλά και γενικότερα στο εξωτερικό, μαθαίνεις πως είναι να ζεις μόνος και αρχίζεις να γίνεσαι ανεξάρτητος».

Το δικό σου μπασκετικό όνειρο ποιο είναι; Φτάνει μέχρι το WNBA;

«Εννοείται. Σίγουρα το WNBA είναι ένας στόχος, αλλά εντάξει αυτό θα έρθει, αν έρθει μέσα από σκληρή δουλειά. Επί του παρόντος όμως, συγκεντρώνομαι στον Παναθηναϊκό και στους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση, τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου. Τέλος με νοιάζει να είμαι υγιής, γιατί προέρχομαι από έναν τραυματισμό για να κυνηγήσω όλους τους στόχους και όλα τα όνειρα μου που φτάνουν μέχρι το WNBA».

ioanna chatzileonti greece basketball

Θα ήθελα να μου κάνεις ένα σχόλιο και για το μπασκετικό φαινόμενο που ονομάζεται Κέιτλιν Κλαρκ είναι το επόμενο next big thing του μπάσκετ.

«Είναι μια πάρα πολύ καλή αθλήτρια, η οποία δείχνει ότι δουλεύει πολύ. Βέβαια και τα μίντια στην Αμερική την έχουν βοηθήσει πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μια εξαιρετική παίκτρια με μέλλον μπροστά της».

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το 2025 το Ευρωμπάσκετ γυναικών θα ήθελα το σχόλιο σου για την νέα και μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική γυναικών.

«Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά αρκεί να είμαστε υγιείς. Εμείς θα δουλέψουμε πάντως πολύ για αυτό. Το ότι γίνεται στη χώρα μας είναι από μόνο του ένα επιπλέον κίνητρο».

Ποιο είναι το δικό σου μπασκετικό πρότυπο;

«Δεν έχω πρότυπα, αλλά αν ήθελα να μοιάσω κάπου, αυτός θα ήταν ο μπαμπάς μου. Ήταν ο λόγος για τον οποίον ξεκίνησα το μπάσκετ, ήταν ο πρώτος μου προπονητής και παντοτινός! Τον θαυμάζω. Οπότε θα ήθελα να γίνω όχι μόνο μπασκετικά σαν αυτόν, αλλά και σαν άνθρωπος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ